Bugün Türkçülük Günü

Birçok Türk Aydınının Türklüğü savundukları için cezaevlerine atıldıktan sonra hürriyetlerine kavuştuğu gün olan 3 Mayıs 1944 yılından bu yana Türkçülük Bayramı, Türkçülük Günü olarak kutlanıyor. 3 Mayıs Türkçülük...

Bugün Türkçülük Günü

Birçok Türk Aydınının Türklüğü savundukları için cezaevlerine atıldıktan sonra hürriyetlerine kavuştuğu gün olan 3 Mayıs 1944 yılından bu yana Türkçülük Bayramı, Türkçülük Günü olarak kutlanıyor. 3 Mayıs Türkçülük Bayramı bugün de bütün ülke genelinde ve Muğla’da MHP ve milliyetçi kuruluşlar tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle bir açıklama yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “ Bugün ülkemizin bölünmeye doğru sürüklendiği şu günlerde Türkçülük çok daha anlamlı bir hale gelmiştir. 3 Mayıs günü Türklüğün şahlanış günüdür” dedi.

Korkmaz açıklamasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Türk milletinin bayrağına, vatanına, toprağına her dönemde olduğu gibi, bu dönemde de sahip çıkacaktır. Bu millet bölünmeye rıza göstermeyecek izin vermeyecektir. Türk milleti önündeki bütün engelleri aşacak güçtedir. 3 Mayıs Türkçülük Günü, her türlü felaketlere karşı dik duruş, şahlanış ve her türlü soysuzlaşmaya karşı başkaldırı günüdür.

Her 3 Mayıslarda olduğu gibi Türkçüler bu 3 Mayıs’ta da Türklük şuur ve ülküsünü sorgulayanların, şanlı bayrağımız yakıp, yerine bez parçası asmaya çalışanların, Atatürk heykellerini bez parçası ile kapatanların, terörist başının mesaj ve mektuplarını okuyanların, terör örgütü lehine bağıranların tahriklerine kapılmayacaktır. Türkçülüğün sahip olduğu gurur ve şuur böyle davranışları gerektirir.

Türklüğün herkese verilecek mutlaka bir cevabı vardır. Bu da 3 Mayıs ruhudur. Herkesin bunu iyi okuması gerektiğini söylemek istiyorum. 3 Mayıs Türkçülük, milliyetçilik günümüz Muğla’mıza, devletimize, Türk Milletine hayırlar getirmesi dileğimle 3 Mayıs Türkçülük ve Milliyetçilik Günümüzü kutluyorum”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.