Bu boğalar özel boğalar

Muğla ve çevresinin önemli ve en uzun soluklu organizasyonlarının başında boğa güreşleri geliyor. Boğa güreşlerinden elde edilen gelirler ise sağlık ocağı, okul, içme suyu, spor kulübü gibi sosyal ve toplumsal işlerin yaranına...

Bu boğalar özel boğalar

Muğla ve çevresinin önemli ve en uzun soluklu organizasyonlarının başında boğa güreşleri geliyor. Boğa güreşlerinden elde edilen gelirler ise sağlık ocağı, okul, içme suyu, spor kulübü gibi sosyal ve toplumsal işlerin yaranına kullanılıyor. Güreş boğaları ise normal diğer hayvanlara göre çok özel bakım teknikleri ile beslenirken güreşlere de tıpkı sporcular gibi idmanlar yaptırılarak hazırlanıyor. Tozkoporan’dan Baş kategorisine kadar çeşitli kategorilerde güreşen güre boğalarının aylık bakım masrafları ise 500 TL’den aşağıya düşmüyor.

Yerkesik beldesi Menteşe mahallesinde oturan Mehmet Arıcı adlı vatandaşa ait orta-başaltı ketegorisinde güreşen 1 tonluk Ege isimli boğayı diğerlerinden ayıran özelliği ise bakıcısı ve güreşlere hazırlayan Mehmet Arıcı’nın eşi Halise Arıcı’yı eşinden bile kıskanması ve eşi de dahil olmak üzere yakınına hiçbir canlıyı yaklaştırmaması. Halise Arıcı, erkeklerin bile yanına yaklaşmaya cesaret edemediği bu boğa çok rahat bir iletişim kurabiliyor, sözünü dinletiyor ve zaman zaman da adeta bir kedi veya köpek yavrusu gibi oyunlar bile oynayabiliyor.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.