Bodrum’un öteki yüzü

Türkiye’nin ünlü tatil beldelerinden biri haline gelen Bodrum’da, boş araziler çöplük haline dönüyor. Tatilcilerin gelişigüzel attıkları pet şişeler, alkol sınırının aşıldığı sokaklarda arazilere atılan alkol şişeleri...

Bodrum’un öteki yüzü

Türkiye’nin ünlü tatil beldelerinden biri haline gelen Bodrum’da, boş araziler çöplük haline dönüyor. Tatilcilerin gelişigüzel attıkları pet şişeler, alkol sınırının aşıldığı sokaklarda arazilere atılan alkol şişeleri duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bitez’de bulunan ve Yarımada’nın tüm davalarının görüldüğü adliye yanındaki boş arazi, çöplüğe döndü. Arazi üzerinde viraneye dönmüş binaların yanı sıra yoldan geçenlerin attığı pet şişeler, boş bira ve şarap şişeleri vatandaşların tepkisini çekiyor. Boş pet şişelerin kapaklarını toplayan bir vatandaş, “Bodrum’un adı güzel. İstanbul’un mahallesi oldu burası artık. Gece yaşantısı ne kadar çekici ise, gecenin karanlığında atılan bu çöpler o kadar kötü. Dünyaca ünlü bir turizm beldesinde insanların bu kadar duyarsız olması ürkütücü. Sadece eğlenmek ve tatil yapmak yetmiyor. Korumak ve temiz tutmak o kadar önemli. İnsanların eğlenirken görüntü kirliliğine dikkat etmeleri gerekiyor. Başkalarının yaşamlarına saygı duymalarını istiyorum. Bir turizm beldesinde yerel yönetimlerin daha duyarlı olmalarını, tatile gelenleri hem uyarmalarını hem de çevreyi temiz tutmalarını istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.