Bodrum’un Gelinleri buluştu

Anılarla Bodrum Sohbetleri'nde bu ay “Adalardan Gelen Gelinler” konusu işlendi.Suyun öteki yakasından gelerek Bodrum gelini olarak anılan kadınlar ve yakınlarıyla sohbetlerin yapıldığı toplantı Hakan Aykan Kültür ve Sanat...

Bodrum’un Gelinleri buluştu

Anılarla Bodrum Sohbetleri'nde bu ay “Adalardan Gelen Gelinler” konusu işlendi.

Suyun öteki yakasından gelerek Bodrum gelini olarak anılan kadınlar ve yakınlarıyla sohbetlerin yapıldığı toplantı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi Trafo’da gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi Kent Konseyi Sözlü Tarih Çalışmaları “Anılarla Bodrum Sohbetleri” Gönüllü Çalışma Gurubunun Nisan ayı programına, Ayşe Görgün, Filiz Kral, Naciye Anter, Yıldız Akkaya, Yadigar Deirel, Nezahat Günel, Melek Taş, Hülya Özgün, Devlet Tünay, Azize Yenilmez, Nazlı Barudi gibi isimler davet edildi.

Tarih Çalışmaları Sorumlusu ve programın moderatörü Nuran Yüksel, “Her ayın son Çarşamba’sı yaptığımız Anılarla Bodrum Sohbetlerinin yenisinde beraberiz. Bugünkü temamız, ‘Adalardan Gelen Gelinler’. Suyun iki yakasındaki sosyal ve kültürel farklılıklar içerisinde olan gençlerin buluşarak yıllar öncesinden beri küçük teknelerle Bodrum’a gelişlerinden sonra ve Bodrum’un sosyal ve kültürel oluşumuna büyük katkısı olan gelinlerimizi kayıt altına alıyoruz. Bu kayıtta, kısa süre içinde gerçekleşeceğine inandığımız Bodrum Kent Arşiv Müzesi’nde diğer değerlerimizin yanında yerlerini alacaktır” dedi.

Bodrum’un kent belleğini oluşturmak amacıyla bu çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Yüksel, “Bodrum’un unutulan değerlerini kayıt altına alarak ilk ağızdan bilgi belge topladığımız bir çalışma” dedi.

Nuran Yüksel, önümüzdeki ay ise Bodrum’un eski esnaflarının fotoğraflarından oluşan bir sergi açacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.