Bodrumspor taraftarlardan Çin’e kınama

Bodrum’da düzenlenen bir etkinlikte Doğu Türkistan’da yapılan zulme son verilmesi ve tüm insanlığın bu konuda duyarlı olması istendi.Bodrum Belediye Meydanında toplanan Bodrumspor 1931 Taraftarlar Derneği, Asi Tayfa ve Bodrum...

Bodrumspor taraftarlardan Çin’e kınama

Bodrum’da düzenlenen bir etkinlikte Doğu Türkistan’da yapılan zulme son verilmesi ve tüm insanlığın bu konuda duyarlı olması istendi.

Bodrum Belediye Meydanında toplanan Bodrumspor 1931 Taraftarlar Derneği, Asi Tayfa ve Bodrum Çarşı üyeleri üzerinde Doğu Türkistan bayrağı bulunan t-shirtleri ve açtıkları pankartlarla 66 yıldır Çin yönetiminin işgali altında olduğu Doğu Türkistan da baskı ve zulümlerin devam ettiğine dikkat çekilerek özellikle dini günler ve aylarda bu baskı ve zulmün arttığını söylediler.

Doğu Türkistan da yaşayan Uygurlara destek amaçlı düzenlenen etkinlikte önce saygı duruşunda bulunan topluluk daha sonra İstiklal Marşı okudu. Ramazan Aydın tarafından okunan basın bildirisinde Uygur Türklerinin gördüğü baskılara karşı duyarsız kalanlarda şiddetle kınandı.

Basın açıklamasının son kısmında; “Doğu Türkistan da Urumçi katliamı gibi pek çok olay sık sık yaşanmaktadır. Dini ve milli kimlikleri yok edilmeye çalışılan Uygur Türkleri büyük baskı altındadır. Çin Devleti Uygurlara oruç tutmayı, toplu ibadet etmeyi, Kur’an-ı Kerim bulundurmayı yasaklamıştır. Son büyük kanlı eylem 22 Haziran 2015 te gerçekleşmiş, 28 Uygur Türkü katledilmiştir” denildi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar sessizce dağıldı.(İHA)

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.