Bodrumlu Sporcular Milli Takıma güç kattı

Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nın 19. buluşmasına katılan Bodrumlu Milli sporcular 2 altın ve 1 bronz madalya aldı.Bodrum Belediyesi Bodrumspor Karate Takımı’nın milli olan üç sporcusu, elde ettikleri başarıyla takımlarına...

Bodrumlu Sporcular Milli Takıma güç kattı

Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nın 19. buluşmasına katılan Bodrumlu Milli sporcular 2 altın ve 1 bronz madalya aldı.

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Karate Takımı’nın milli olan üç sporcusu, elde ettikleri başarıyla takımlarına katkı sağlayarak diğer başarılı sporcularla birlikte Türk Milli Takımı’na Balkan Şampiyonluğu’nu kazandırdı.

Balkan ülkeleri arasında gelenek haline gelen Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’na Türk karateciler damgasını vurdu. Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuların ülkemizi temsil ettiği şampiyonada milli sporcularımız 25 altın, 15 gümüş, 33 bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesinde yer aldı.

19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası, 14-15 Haziran 2014 günlerinde İstanbul’da yapıldı. Türkiye’nin yanı sıra Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye ülkelerden Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Arnavutluk’un katılım gösterdiği şampiyonada 462 erkek, 274 bayan sporcu mücadele etti. Türkiye, müsabakalarda 69 bayan, 98 erkek sporcu ile temsil edildi.

İkitelli Spor Kompleksi’nin ev sahipliği yaptığı şampiyonaya Bodrumlu milli sporcularımız da damgasını vurdu. B. B. Bodrumspor Karate Takımı’nın Milli Takım’da mücadele eden sporcuları Orhan Alp Kuzulu ve Kayra Sezgin, güçlü rakiplerinin tümünü yendi. Diğer bir sporcumuz Enis Altıntaş ise üçüncülük kürsüsüne çıkarak bronz madalya kazandı. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’na 3 sporcu ile katılıp 2 altın ve 1 bronz madalya kazanan başarılı sporcuların şimdiki hedefleri; Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu.

Haftanın 5 günü antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan sporcularımızı ilk kutlayan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan oldu. Sporcularımızdan övgü ile bahseden Başkan Delihasan “Uzun yıllardır milli takımımızın alt yapısına sporcu kazandıran B. B. Bodrumspor Kulübü’nü başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Başarılı sporcular, kendilerine desteklerinden dolayı Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’a, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, B. B. Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya ile sporcuları yetiştiren antrenörleri ve aynı zamanda Bodrum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu’ya teşekkürlerini sundu.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.