Bodrum’da yolculara özel Klasik Müzik konseri

Haber MerkeziThe Eco Cruıse’nin yolcularına özel klasik müzik konseri Bodrum’da ilk defa Bodrum Deniz Müzesi’nde yapıldı. Travel For The Arts-London/Uk ve Legendary Journeys-Kuşadası ile Bodrum Deniz Müzesi’nin başarılı...

Bodrum’da yolculara özel Klasik Müzik konseri

Haber Merkezi

The Eco Cruıse’nin yolcularına özel klasik müzik konseri Bodrum’da ilk defa Bodrum Deniz Müzesi’nde yapıldı. Travel For The Arts-London/Uk ve Legendary Journeys-Kuşadası ile Bodrum Deniz Müzesi’nin başarılı bir organizasyonu ile Brıtısh Chamber Orchestra sanatçılarıyla The Eco Musıc Cruıse yolcularından oluşan yaklaşık 120 dinleyiciye Deniz Müzesi’nde muhteşem bir konser verildi.

Travel For The Arts-London/UK yetkililerin talebi ile Türkiye’deki acenta Legendary Journeys-Kuşadası sahibi Nilgün Şirin ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü, Sema Sagat’ın aylar öncesindeki temasları ile başlayan görüşmeler, çok titiz bir çalışma ve ölçümlerin tamamlanmasıyla  gerçekleştirildi. Her yıl yaklaşık 15 değişik destinasyona, ‘The ECO MUSIC CRUISE’ adını verdikleri Windstar tipi lüks gemilerde Konser-Opera-Dans programlarından oluşan seyahatler organize eden İngiliz firma yetkililerinin kış aylarında Bodrum’a gelerek, Bodrum Deniz Müzesi’nde incelemelerde bulunmuştu.

Travel for the Arts, London acentasının 13-20 Ekim 2012 tarihleri için organize ettiği 'MUSIC CRUISE'da yolcular British Chamber Orchestra sanatçıları ile birlikte seyahat ediyor ve yol boyunca ve de özel/titizlikle seçilen liman şehir/mekanlarda sadece kendi yolcularına özel ve basınakapalı Klasik Müzik Konseri ve Söyleşiler gerçekleştiriyorlar. Yunan Adaları (Rodos, Mykonos, Santorini) ve Türkiye olarak belirlenen bu programa Türkiye'den Kuşadası ve Bodrum’da Bodrum Deniz Müzesi ev sahipliği yaptı.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü, Sema Sagat, Müzemiz Özel Etkinlikleri kapsamında böylesine özel ve güzel bir programa ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz, heyecanlıyız. Müzeler, sıradışı etkinlikleri ile canlılığını korurken, sanat&kültür merkezi olma vasıflarını da sürdürmelidirler. Yeni sezonda bizleri çok daha fazla sürprizler bekliyor” dedi

Bu organizasyonun Türkiye operasyonunu yöneten Legendary Journeys sahibi Nilgün Şirin ise;  “Bodrum’da kültür turizmine katkılarımız devam edecek. Bu çalışmaları yaparken yerel yönetimden gördüğümüz destek çalışmalarımızda bizi çok yüreklendiriyor”dedi.

Konserden hemen sonra gemilerine dönen yolcular, Yunanistan’ın Santorini adasına gitmek üzere yelken açarak güzel anılarla Bodrum limanından ayrıldı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.