BODRUM'DA SANATÇI OLMAK

Ünlü Ressam Ayla Eriş’in “Bodrum İzlenimleri” adlı sergisi 1/31 Ocak 2014 tarihleri arasında Midtown’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.Bodrum Midtown birbirinden önemli sanatçıları ağırlarken sanat etkinliklerine...

BODRUM'DA SANATÇI OLMAK

Ünlü Ressam Ayla Eriş’in “Bodrum İzlenimleri” adlı sergisi 1/31 Ocak 2014 tarihleri arasında Midtown’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bodrum Midtown birbirinden önemli sanatçıları ağırlarken sanat etkinliklerine de ev sahibi olmaya devam ediyor. Ünlü Ressam Ayla Eriş’in birbirinden güzel eserlerinin sergileneceği “ Bodrum İzlenimleri” adlı sergisi 1-31 Ocak 2014 tarihleri arasında Midtown Sanat Galeresinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Ayla Eriş, sanata gönül vermiş bir ressam, bir akademisyen ve bir Bodrum sevdalısı. 01-31 Ocak tarihleri arasında Midtown’da “Bodrum İzlenimleri”ni paylaşacak olan Ayla Eriş, resim yapmanın yanında sanatı çözümleyen, sanatın taşıdığı toplumsal ve sanatçıya ait mesajları açıklayan, irdeleyen bir ressam.

Sanatçılar için ayrı bir yeri olan Bodrum’u çekici kılan, sanata ilham veren yanlarını bir de Ayla Eriş, Bodrum’u ve sanatçılar Bodrum tutkusunu söyle anlatıyor:

“Bence yapıtları aracılığı ile diğer insanlarla iletişime geçmek isteyen kişi düşünme döneminde kendine döne döne mekan arar. Kendi kendine kalacağı bu mekan ya sakin bir yer, ya da kalabalığın içinde düşünceleri ile baş başa kalabileceği ama hayatını kolaylaştıracağı bir yer olmalıdır. İlk defa 1969’da gördüğüm Bodrum tam böyle bir yerdi. Hiç ummadığınız bir yerde elinde kitabı olan, zaman zaman uzun düşüncelere dalan, kendi isteyince konuşan, konuşunca da ne kadar bilgili olduğu görülen, şayet isterse yapıtlarını paylaşan, paylaşınca da düşünce ile yapıtının ne kadar mükemmel şekilde örtüştüğü görülen, üstünde soluk, yalın bir giysi olan insanlarla karşılaşırdınız.

Yeri ve mimarisi açısından Ege’nin en güzel kalesi, ılıman iklimi, vakit almayan mesafeleri, hayatı çok meşgul etmeyen yalın mutfağı ile, yaratım öncesinde zihni çok meşgul olan sanatçılar için Bodrum doğru bir mekandır. Onun için Bodrum’un havasında suyunda bir şeyler var denir. Her şeyin yalını, kolayı, insana hissetme, düşünme ve yaratma fırsat tanır. Bodrum’daki bu yalınlık bitmesin istiyorum. Sanatçının şayet düşünecek mekanı kalmaz ise, sıkışır, sonucunda ya kendini tekrarlar ya da olanı tekrarlar. İşte bu kıymetli mekanın milimetre karesini koruyalım. Resimlerimde hep bu düşüncemi anlattım. “

“Bodrum İzlenimleri” resim sergisi hakkında;

Rengin boya olmaktan çıkıp Bodrum’a dönüşmesinin serüveni. Ayla Eriş ‘’Bodrum İzlenimleri’’ adını verdiği resimlerinde Bodrum’un varolan güzelliğinin korunmasını vurgulamaktadır. Bodrum hayranı olan sanatçının  geçmiş sergilerinde  de konusu hep Bodrum  olmuştur. Bu  anlamda tuallerinde  Bodrum ile ilgili izlenimleri ve hissettiklerini  renk, kompozisyon  ve boyutsal farklılıklarla da görmek mümkündür.

Ayla Eriş hakkında;

1996 yılında Marmara Üniversitesi'nden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne gelen ve Bodrum'a yerleşen Ayla Eriş, gerek kişisel atölyesinde gerekse tüzel kurumlarda birçok öğrenci yetiştirdi.

Sanatın gelişmesi ve toplumda yaygınlaşması arzusu ile Bodrum'da;

-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi,

-Osmanlı Tersanesi Galerisi,

-Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Galerisi,

-Gümüşlük Sanat Galerisi gibi birçok resim galerisi ile kişisel atölyelerin açılmasına öncülük etti.  Ayla Eriş Bodrum'daki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli olduktan sonra daha önceleri de yapmış olduğu gibi resim çalışmalarını ve ''Sanatsal Düşünce" toplantılarını sürdürmektedir.

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.