BODRUM’DA RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ

Geleneksel Rusya Kültür Günleri Festivali’nin 2.si 13-15 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleşti. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Moskova Temsilciliği Bodrum Turizm Ofisinin organize ettiği festivale, Bodrum Ticaret...

BODRUM’DA RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ

Geleneksel Rusya Kültür Günleri Festivali’nin 2.si 13-15 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleşti. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Moskova Temsilciliği Bodrum Turizm Ofisinin organize ettiği festivale, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, “Spektr Hotel Bodrum” ve “Vaş Bodrum” (www.bodrum.com.ru) Rusça Bilgilendirme Portalı destekleriyle katkıda bulundu.

Bodrumlular ve yarımadanın misafirleri, bu yılki festivalin renkli ve zengin programına büyük ilgi gösterdiler. Ziyaretçiler, Rusya kültür ve sanatını daha yakından tanıma imkanına sahip oldular.

Festivalin programı kapsamında “Benim Memleketim” amatör fotoğraf sergisi ve yarışması düzenlendi. Bodrum’da yaşayan ve Bodrum’a sık sık gelen Rusça konuşan insanlar kendi öz toprakları ve memleketleri ile ilgili izlenimleri paylaştılar. Yarışmayı kazananlar ziyaretçilerin oylarıyla belirlendi.

1981 yılında ABD’de En İyi Yabancı Film Akademi Ödülünü kazanan “Moskova Göz Yaşlarına İnanmaz” Yalıkavak Gusto Restaurant & Beach”te sinema severlerin ilgisine sunuldu. Film orjinal dilde Türkçe altyazılı olarak büyük ilgiyle izlendi.

Festivalin son gününde Bodrum İskele Meydanında kurulan standlarda, Rus ve Türk mutfağından özel yemekler, sanatçıların el yapımı hatıra ürünleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Festivale Antalya’dan gelen “Renaissance” dans grubu, meydanda kurulan sahnede Rus halk danslarını sergileyerek renk kattı.

İskele Meydanı’ndaki etkinliğe Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Rus Vaş Bodrum (bodrum.com.ru) Portalı yöneticisi ve organizatörü Sergey Klyuev, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik’in yanı sıra yerli ve yabancı turistler katıldı.

Festival kapsamında toplanan para ve fotoğraf yarışmasının ödül fonu engelli çocukların yardımına, Bodrum Sağlık Vakfına bağışlandı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.