BODRUM'DA İNŞAAT EYLEMİ

Bodrum halkı Değirmenler Tepesi’ndeki inşaat için ayağa kalktı. 2. Derece SİT Alanı üzerinde inşaat yapacak olan arsa sahibi ise “ Versinler paramı çeketimi alır arsadan çıkarım” dedi.Bodrum ilçesi Değirmenler Tepesi'ne...

BODRUM'DA İNŞAAT EYLEMİ

Bodrum halkı Değirmenler Tepesi’ndeki inşaat için ayağa kalktı. 2. Derece SİT Alanı üzerinde inşaat yapacak olan arsa sahibi ise “ Versinler paramı çeketimi alır arsadan çıkarım” dedi.

Bodrum ilçesi Değirmenler Tepesi'ne yapılan inşaat alanı Bodrum halkını ayağa kaldırdı.

Bodrum’da 7 Değirmenler adlı tepenin yamacına yapılmaya başlanan inşaata bazı Bodrumlular ve çevreciler tepki gösterdi. Arazi sahipleri adına konuşan Ahmet Sinop, suçlamaları reddederek, “Atamdan kalan arazimin versinler parasını, yapsınlar parklarını” dedi. Sinop, inşaatın yasal olduğunu ve 2. derece sit alanı üzerinde yüzde 9 imar planı ile birisi resepsiyon olmak üzere toplam 21 adet tek katlı bina yapacaklarını ve değirmenlerin siluetine zarar vermeyeceklerini söyledi.

Akşam saatlerinde toplanan Bodrumlular ise Değirmenler Tepes'ine yürüdü. Eylem için bazıları araçları, bazıları bisikletleri ile çıktı. 7 Değirmenler adlı tepede düdükleri ve ellerine aldıkları pankartlar ile yapılaşmaya karşı olduğunu söyleyen çevreciler, yerel yönetimlerin bakanlık tarafından yaptırılan planlara askı süresi içinde itiraz etmelerini, STK ve halkın da yaşam alanlarına sahip çıkmalarını istediler. Çevrede emniyet güçlerinin önlem aldığı protesto gösterisine yaklaşık 100 kişi katıldı. 28 bin 880 metrekare arazi üzerine yapılmak istenen 20 binanın Bodrum’un doğal simgesi haline gelen 7 Değirmenler Tepesi'nin siluetini bozacağı gerekçesi ile tepki gösteren vatandaşlar , çeşitli toplum gruplarından oluştuklarını ve tepkilerinin hiçbir siyasi görüş içermediğini ifade ettiler. Ayrıca söz konusu arazinin ikinci derecede doğal sitten 3’üncü dereceye düşürülerek turizm imar hakkı alındığını, inşaat emsalinin de yüzde 1.5'tan yüzde 9'a çıkarıldığını iddia ettiler. Ayrıca müteahhit Kadir Emrağ'ın verdiği demeçlerde burada konut yaptığını ifade ederek kendisini turistik tesis yapmadığını ihbar ettiğini söylediler.

Vatandaşlar adına açıklama yapan Filiz Dizdar, “Böylece ülkemizdeki tüm yerel yönetimlerin yetkilerine bakanlığın keyfi el konmasının yolu da açılmıştır. Böyle bir yetki, şekilde görüldüğü gibi, kollanan kesimlere ayrıcalıklı imar rantlarını aktarmanın yolunu sonuna kadar açmıştır. Bu yetki Bodrum’da ve Ülkemiz Kentlerinde yaşam alanlarımızın talanını kolaylaştırmakta ve hatta teşvik etmekte. Kentlerimizin kimliğinin, özelliklerinin ve değerlerinin hızla bozulduğu ve yok edildiği bir duruma sürüklemektedir. 648 sayılı KHK ile 644 sayılı KHK ye 13. maddesinden sonra gelmek üzere 'Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Görevleri' yani sitleri yeniden derecelendirme anlamına gelen geçici maddesi eklenmiş olup, sonuçlarına Usuluk’ta ve Değirmenler Tepesinde gördüğümüz gibi tüm ülkemizdeki uygulamalarda yaşamaktayız” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.