Bodrum’da haşere ile mücadele sürüyor

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü İlaçlama Birimi, yarımada genelinde yenilenen araçları ve U.L.V püskürtme tekniğiyle uçkun ve haşerelere karşı mücadele ediyor. Akşam saatlerinde başlayıp gece saat 02:00'ye...

Bodrum’da haşere ile mücadele sürüyor

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü İlaçlama Birimi, yarımada genelinde yenilenen araçları ve U.L.V püskürtme tekniğiyle uçkun ve haşerelere karşı mücadele ediyor. Akşam saatlerinde başlayıp gece saat 02:00'ye kadar devam eden çalışmalar, ilaçlama birimi ekipleri tarafından pazar günleri hariç haftanın altı günü, altı araçla altı farklı bölgede sürdürülüyor.

Bodrum genelinde sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı biyosidal ürünlerle mücadele kapsamında haşerelerin üreme alanları olan kirli ve temiz su birikintileri, foseptikler, gıda atık alanları, kuyular gibi alanlarda; sıvı, toz ve granül formdaki bakanlık ruhsatlı ürünlerle gündüzleri periyodik olarak ilaçlama yapılmakta. Ayrıca U.L.V. (ultra low volume) denilen araç üstü uçkun ile mücadele ilacının çok küçük partiküller halinde havaya püskürtülmesi yöntemiyle de havadaki sivrisinek, karasinek ve uçkun haşerelerle mücadele edilmektedir.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.