Bodrum yılbaşında doldu

Yılbaş Bodrum’da esnafın yüzünü güldürdü. Yılbaşını Bodrum’da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler Bodrum’a akın ederken tesislerdeki doluluk oranı ise yüzde 80’lere ulaştı.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet...

Bodrum yılbaşında doldu

Yılbaş Bodrum’da esnafın yüzünü güldürdü. Yılbaşını Bodrum’da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler Bodrum’a akın ederken tesislerdeki doluluk oranı ise yüzde 80’lere ulaştı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yılbaşında Bodrum’daki turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığını belirtti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yılbaşındaki Bodrum turizmini de şöyle değerlendirdi; “Bir yılbaşını daha geride bıraktık. Yılbaşı ve bayramlarda halkımızı en iyi şekilde ağırlamak yerel yöneticiler olarak bizim görevimiz. Tedbirlerimizi alarak Bodrum’u yılbaşına hazırladık. Aldığımız verilere göre Bodrum’da herhangi bir asayiş olayına rastlanmadı. Bunun yanında yılbaşında, haziran ayındaki doluluk oranını yakaladığımızı görüyoruz. Bu da hem Anadolu halkının hem de yurt dışından gelen turistlerin Bodrum’a verdiği katkıyı bir kere daha gözler önüne sermiştir. Yılbaşında su şebekesi hattımızdan, haziran ayında kullanılan kadar su kullanıldığını belirtmek istiyorum. Bodrum merkezdeki 23 otelimizde yüzde 75-80’e varan bir doluluk oranı yakalanmıştır. Yüzde 100 doluluk yakalayan otellerimiz de vardır. Bu otellerimizin kasım-aralık dönemindeki doluluk oranı da yüzde 40’ları geçmiştir.2014’ün Bodrumumuz sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Zaten bu yağan yağmurlar da bereketin en güzel göstergesi. Bodrum’da yılbaşında yaşanan güzellikleri bütün Türkiye’ye yansıtan basın mensubu arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“2014 güzel geçecek”

Katıldıkları fuarlardan edindiğim izleminle 2014’ün çok güzel geçeceğini gözlemlediği kaydeden Kocadon, “Bu sezon toplam 27 tane dış fuara katılıyoruz. En büyük arzumuz yeni ülkeler keşfedip onları Bodrum’a getirmek. Özellikle Hindistan ve Çin’e büyük çok önem veriyoruz. Avrupa’da da özellikle İskandinav ülkelerinde yüzde 48’lik artış olması bizi çok mutlu ediyor. Kış turizmini artırma için yapılan çalışmaların karşılığını gördük ve ilk uçak yılbaşında geldi. Bulgaristan’dan gelen 300 konuk yeni yıla Bodrum’da girdi. Bodrum’a yurtdışına açma çalışmalarımız devam ediyor. Bir uçak şirketi ile anlaşmak üzereyiz. Anlaşmamız tamamlandığında Bodrum’u ilk etapta Londra, arkasından da Amsterdam’a direkt bağlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.