Bodrum Dolgu Cennetine dönmüş

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre; 2013 yılı sonu itibarıyla sadece Bodrum’da 18 adet dolgu imar planı teklifinin onaylandığı, 76 adet plan teklifinin ise onaya gönderildiği ortaya çıktı.Türkiye’nin...

Bodrum Dolgu Cennetine dönmüş

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre; 2013 yılı sonu itibarıyla sadece Bodrum’da 18 adet dolgu imar planı teklifinin onaylandığı, 76 adet plan teklifinin ise onaya gönderildiği ortaya çıktı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da, 2006 yılından bu yana Bodrum Güvercinlik’teki Pina Yarımadasında yaşanan dolgu tartışması devam ediyor. Muğla genelinde 26 kıyı yapılarına ilişkin dolgu imar planının onaylandığı, 89 adet daha dolgu imar planı teklifinin onaya gönderildiği belirtildi.

115 alanın 94’ü Bodrum’da

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyet raporunda yer alan “6621 Sayılı Kıyı Kanunu Kapsamındaki İmar Planları” bölümünde 31 Aralık 2013 tarihi itibari ile onaya gönderilen ve onaylanan kıyı yapılarına ilişkin dolgu imar planlarının sayıları hakkında bilgi verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur yaptığı sunumda, Bodrum’da 18, Marmaris’te 1, Milas’ta 7 dolgu imar planı olmak üzere üç ilçede toplam 26 adedinin onaydan geldiğini açıkladı. İl Müdürü Uğur, dolgu imar planı teklifi için onaya gönderilen dosyalar hakkında ise, Bodrum’da 76, Dalaman’da 2, Marmaris’te 6 ve Milas’ta 5 olmak üzere 89 dosyanın onay beklediğini belirtti.

126 ahşap iskele prokolü

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur, 2013 yılı sonu itibari ile Milas, Marmaris, Fethiye, Datça, Köyceğiz ve Bodrum’da toplam 126 ahşap iskele protokolü imzalandığını açıkladı. Ahşap iskele protokolü imzalanan ilçeler arasında Bodrum 72 adet ile ilk sırada yer alırken, 34 protokol ile Marmaris’i sırasıyla Milas 12, Datça 4 ve Köyceğiz ile Fethiye’de 2’şer protokolle takip ediyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.