Bizim Meslek Erbabları

Çeşitli meslek gruplarının var olduğu Muğla’da kimler var kimler… Gazetem Haber için iletişimde olduğum iş yeri sahibi o kadar fazla ki; her gün farklı, değişik meslek gruplarının meslek erbabları ile bir arada olarak onların her türlü sevinçlerine, hüzünlerine ortak olduğum için tüm meslek erbabları için bir gazete çalışanı olarak bende meslek erbabıyım. Sanırım onlarda benim için aynı şeyleri düşünüyorlardır. Kısacası hem onlar, hem de ben kendi halimizden son derece memnunuz. Neden memnun olmayalım ki? Çünkü bir araya geldiğimizde saatlerce konuşuyoruz. Onlar kendi dertlerini, sevinçlerini benimle paylaşırlar… Haber dairesi ile paylaştığım bilgiler haberleştirilerek gazetemde yayınlanır veya farklı reklam spotları ve görselleri ile talep ettikleri reklamları yayınlanır. Çeşitli meslek erbabları ile ilişkilerimizi haber yada reklamla şekillendirmek son derece yanlış olur. Özellikle insanı duygularımın yoğun olması benim veya bizim meslek erbablarıyla dost ve arkadaş olmamıza sebep olmuştur. Dolayısıyla iş alemi ve basın yayın aleminin bir köşesinde gerçek dostluklarda mutlaka yatıyordur.

Gerek bayan, gerekse erkek arkadaş ve dostlarımızın her birinin hanımefendi, beyefendi kişilikleriyle onları tanımış olmakla ne kadar şanslı olduğumu düşünüyorum. Aylar öncesine dayanan yani bundan 16 ay önce yayın hayatına başlayan Haber Gazetesi 15.’inci ayını bitirip 16.’ıncı ayının ilk günlerinde de daha önceki aylarda olduğu gibi tüm dostlarımızla yani meslek erbablarımızla diyaloğumuz devam ediyor. Kendi adıma gazetemde Çarşamba günleri yayınlanan “İçimizden Biri” röportajlarımla 15 aydan bu yana çok ilginç güncel soruları verilen ilginç cevaplarla röportaj günlerinin en renkli simalarıyla bir araya gelmenin hep mutluluğunu yaşadım. Umarım aynı keyif ve mutluluğu onlarda yaşamıştır. Hızımızı hiç kesmeden güzel farklı röportajlarım devam edecek. Aylar öncesinde Dominos Pizza röportajıyla başlayan dizelerim daha dün yayınlanan Muğla Engelliler Derneği’nin röportajıyla devam etti… Esnafından, iş adamına, başkanından, sporcusuna ve antrenörüne, kurumlardan derneklere kadar şimdiye değin konuştuğum ker konuğuma teşekkürü tekrar bir borç biliyorum hemde gerçek bir borç… Cevaplarınızla hem bana hem gazeteme ve gazetem kanalıyla tüm topluma verdiğiniz mesajlarınız muhteşemdi.Ayrıca bana verdiğiniz destek inanılmaz güzeldi… Harikasınız..!

Ressam Berna Öngüç… sanatsal faaliyetlerinle ileride daha farklı işlerle de şu anda olduğu gibi başarılı olacağına inanıyorum. Cracker’sCafe’nin sahibi Kadri Uslu; konseptinizle güzel bir mekan oluşturmuşsunuz. Size iyi kazançlar diliyorum. Erhan Elektroniğin sahibi Erhan Durgutla yılların Muğla esnafı olarak farklı bir röportaja imza atmıştık. BBP İl Başkanı Harun Akın, sizinle kişiselliğe dayanan güzel bir arkadaşlığımız var. Mensubu olduğunuz partinizin İl Başkanlığı’nın yanı sıra iş adamlığı da yapıyorsunuz. Her iki kolda başarılı işler yapacağınıza inanıyorum. Kahve Diyarı, yıllar sonra kafeteryacılığa kahve ve çeşitleriyle farklı bir soluk getirdi. Bu anlamda yapmış olduğumuz röportajda işletme sahibi Harun Aykal’a samimi cevapları için teşekkür ediyorum. Öz-Vet’in değerli sahibi Hurşit Öztürk sizinle yaptığım röportaj çok keyifliydi. İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceylanın içtenliği ile toplumumuza mesleki anlamda topluma çok güzel mesajlar verdik. Özbilim Dershanesi Kurucusu Ömer Akan, esprili yaklaşımlarınızla röportajımız çok renkli geçti. Anatolia Kitabevi sahibi Ömer Sarıoğlu, samimi ve içten cevaplarıyla bizimleydi. Çeyiz Sandığı’nın sahibesi Şükran Önkaş, yaptığınız el sanatlarınızı en ince detaylarıyla anlattınız. MenarMental Aritmetik sahibesi Seher Turasay, eğitiminizle çocuklara yeni ufuk açtınız. Öyle ki çocukların abaküsle olan dansı beni hayretler içinde bıraktı. Sezen Optik’in sahibi Orhan Kırkalı, yine esnaflığındaki hüneri röportajımda gösterdi. Has Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çolakoğlu, başarılı iş adamlığını ve güzel insanlığını röportaj dizelerinde bizimle paylaştı. Muğla ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, arı ve arıcılıkla ilgili çok değerli bilgileri toplumumuzla paylaştı. Keyf-i Çadırla Mehmet Ur Bey, güzel işler yapmaya en büyük adaylardansın. Karacan Akademi sahibi Hüseyin Özgül ile röportajımızda samimi dostluğumuzun düğmesine bastık. Adese Sigorta/Gül Mobilya sahibi İbrahim Öztürk, güler yüzlü ve içten sohbetinize teşekkür ediyorum. Özlem Pastanesi sahibi Memduh Şahbaz, röportajdaki samimi cevaplarınızla güzel bir sohbet ortamı oluşturduğumuza inanıyorum. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan ile candan röportajımız çok güzeldi. Nazarlar Mobilyanın sahibi Yıldırım Nazar sizinle de güzel bir konuşma da beraberdik. British Street/Başkent Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Şimşekle de yabancı dil ve iş sağlığı eğitimi üzerine kavuştuk.  Hele Osman Bayar ile yaptığımız o içten, samimi röportaj okunmaya değerdi. Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğluyla yaptığımız sohbette de yapılması gereken işleri değindik.

Kısa zaman çok güzel işler yaparak üzerime düşen görevi yerine getirmeye çalıştım. Sanırım önümüzdeki röportaj günlerinde de farklı işler yaparak güzel konulara değineceğim. Bizim meslek erbablarıyla hoş, keyifli, bir o kadar samimi konularla sizleri olan biteni anlattım. Ama gerçek sahiplerinin verdiği cevaplarla…

Hani ne denir… Herşeyi bir bilene sormak lazım. Öyle ya her mesleğin mutlaka bir erbabı vardır. Hem de öyle böyle erbablık değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.