Bir Tablonun Güzelliği

Muğla ile Marmaris'i birbirine bağlayan Gökova Beldesi’nin Akçağınar Köyü’nde yol kenarında bulunan okaliptüs ağaçları, bölgeden geçenleri adeta büyülüyor.  İlk olarak, 1938 Yılı’nda bölgede etkili olan sıtma...

Bir Tablonun Güzelliği

Muğla ile Marmaris'i birbirine bağlayan Gökova Beldesi’nin Akçağınar Köyü’nde yol kenarında bulunan okaliptüs ağaçları, bölgeden geçenleri adeta büyülüyor.  İlk olarak, 1938 Yılı’nda bölgede etkili olan sıtma salgınını önlemek için uzmanların önerisi üzerine Avustralya'dan fidan olarak getirilip dikilen ağaçlar, adeta tabloyu anımsatıyor.

Bölgede dikildiği günden itibaren üzerinden geçen yıllarda ağaçların yüksekliği 20 metreyi buldu. Marmaris - Muğla karayolunun 1996 Yılı’nda yön değiştirmesine rağmen yol kenarındaki dev okaliptüslere dokunulmadı. Ağaçların oluşturduğu ''Yeşil tünel'', bölgeyi ziyaret edenler için bir cazibe alanına dönüştü. Tatilcilerin mola verdiği, fotoğraf çekip Akçapınar Köyü’nde çay, ayran, kahve içip, gözleme yediği, nostaljik ve otantik bir dinlence yeri haline geldi.

Sakar Geçidi'nden bakıldığında ova ortasında yeşil bir çizgi olarak güzel bir görüntü oluşturan yol, bugüne kadar çok sayıda klip, dizi ve televizyon programına doğal dekor oluşturdu. Yüksekten bakıldığında ayrı bir güzellikle ortaya çıkan ağaçların görüntüsünü,  yoldan geçenler fotoğraf karelerine aktarırken, büyülenmişçesine seyre dalıyor.

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.