Bin 300 TL için cinayet işlediler

Fethiye -Antalya karayolunda öldürülen iş adamının üzerinde bulunan parasını gasp etmek isteyen 8 kişi tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Olay yerinden alınan 97 adet parmak izinin Türkiye’ genelindeki 7 milyon parmak...

Bin 300 TL için cinayet işlediler

Fethiye -Antalya karayolunda öldürülen iş adamının üzerinde bulunan parasını gasp etmek isteyen 8 kişi tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Olay yerinden alınan 97 adet parmak izinin Türkiye’ genelindeki 7 milyon parmak iziyle karşılaştırılması sonucu gözaltına aşınan 8 şüpheliden Murat Y., kız arkadaşı Yeliz Y. ve V.D. çelik yelekle adliyeye sevk edildi.

Gölhisar’dan Fethiye ve çevresi belde ve köylere beyaz eşya satışı için gelen gün boyu ticaret yaptıktan sonrada Gölhisar’daki evine dönerken, kamyonetinin önü kesilerek, tabanca ve bıçakla öldürülen iş adamının katil zanlısı olarak yakalanan 4 kişinin ardından alınan ifadeler çerçevesinde, 4 kişi daha yakalanarak gözaltına alınıp soruşturma derinleştirildi. Daha öncede 3 cinayetin işlendiği, Fethiye Antalya Karayolu 30.km’de meydana gelen olay, cinayet yerinde ulaşılan tabanca ve maktulün üzerindeki parmak izlerinden yola çıkarak aydınlatıldı. Kamyonetin yakınında düşürülen tabanca ve aracın üzeriyle cesetteki parmak izlerinden hareket eden Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Jandarma Komutanlığı Ekipleri, 2 ay boyunca inceleme ve araştırma yaptı. Jandarma Olay Yeri İnceleme Ekipleri’nin olay yerinden aldığı 97 adet parmak izi tüm Türkiye’de 7 milyon parmak iziyle karşılaştırıldı. Yetkililerden edinilen bilgilere göre, maktulün üzerindeki parmak izi, cinayette bıçağı kullanan malulen emekli polis Murat Y.’nin parmak izi ile örtüşünce teknik takibe alındı. Maktulün en son satış için geldiği, Nif Arpacık Köyü ile Fethiye – Antalya Karayolu’nun 30.km sindeki olay saatine yakın akaryakıt istasyonları ve marketlerin tüm güvenlik kameraları da tek tek incelendi. Murat Y’nin içinde bulunduğu araçla iş Adamı Ali Süslü’yü takip ettiği de belirlendi.

Olay nasıl gelişti

İddialara Göre; 3 çocuk babası Malulen emekli Polis Murat.Y beraberinde kız arkadaşı Yeliz.Y ile birlikte Dalaman İlçesinde açtığı bar için işadamı Ali Süslü ile alışveriş yaptı. Murat.Y bu şekilde tanıştığı Ali Süslü’den birkaç kez de borç para istedi. İşleri iyi gitmeyince barı kapatmak zorunda kaldı. Yaptığı borçlar nedeniyle Murat Y cinayetten yaklaşık bir hafta önce Yeliz.Y ile birlikte Ali Süslü’den borç para istedi. Ali Süslü bu sırada Yeliz.Y’ye sözlü taciz içeren sözler sarf etti. Murat.Y ve kız arkadaşı Yeliz.Y bu duruma kızdılar. Borç Parayı almadan ayrıldılar cinayet günü Ali Süslü’nün Nif Köyünde olduğunu belirleyen Murat.Y ile Yeliz.Y yanlarına arkadaşı V.D’yi (25) de alarak takibe başladılar. Kemer Beldesi Gerişburnu yol ayrımına V.D’yi olası bir Jandarma takibi sırasında haber vermesi için gözcü olarak bıraktılar. Olay yerine geldikleri anda aracının önünü keserek durdurdular. Ali Süslü ne olduğunu anlayamadan telefon ile yardım isteyeceği anda Yeliz Y belindeki tabancayı çıkarıp iki el ateş etti. Mermilerden birisi boşa giderken diğeri Ali Süslü’ye isabet etti. Murat.Y aracın yolcu kapısından içeri hızla girerek elindeki bıçağı birkaç kez saplamaya çalıştı. Bu sırada araç içerisinde boğuşma yaşandı. Murat.Y İş adamı Ali Süslü’nün bir cebinde bulunan Bin 300 TL’yi alıp aynı araçla olay yerinden uzaklaştı. Yeliz Y ateş etmesinin ardından heyecanlanarak elindeki tabancayı olay yerinde düşürdü. Murat Y ile Yeliz Y Fethiye istikametine tekrar dönerek gözcü olarak bıraktıkları V.D’yi de yoldan alarak Fethiye’de kanlı olan elbiselerini temizledikten sonra Dalaman’a döndüler.

Cinayetin ortaya çıkmasının ardından olay yerindeki kan örnekleri, parmak izi, iş adamının ticaret ile uğraşması nedeniyle çek-senet olayları ve alacağı nedeniyle icraya verdiği kişilerin yanı sıra aile sorunları bir bir araştırılırken, Fethiye Merkez ve Köylerdeki alışveriş yaptığı çok sayıdaki kişi ile de görüşülüp cinayet olayı ile ilgili ipucu arandı. Soruşturma kapsamında Murat Y’nin parmak izinin olay yeri ve maktulün üzerindeki parmak izi ile örtüşmesi üzerine teknik takip sonucu Murat.Y (39), Yeliz.Y (22), M.E (23), G.A.Y(28) yakalanıp gözaltına alınırlarken, daha sonra V.D (25), M.T (43), Ç.U (20), A.Y (36) da gözaltına alındılar. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ve Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı’nın da bizzat ifadelerini aldığı şüphelilerden Murat.Y ve Yeliz.Y’nin cinayeti birlikte namus nedeniyle işlediklerini itiraf ettikleri, olay sırasında İşadamının cebindeki Bin 300 TL’yi de aldıklarını söyledikleri öğrenildi.

3 kişi adliyeye sevkedildi

Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınıp tamamlanan şüphelilerden evli üç çocuk babası emekli polis Murat.Y kız arkadaşı Yeliz.Y ve V.D geniş güvenlik önlemleri altında öğle saatlerinde İşadamı Ali Süslü’yü kasten ve tasarlayarak öldürdükleri iddiası ile Fethiye Adliyesine Sevk edildiler. Murat.Y kız arkadaşı Yeliz.Y ve V.D’nin maktulün yakınları tarafından yapılabilecek olası bir saldırıya karşı çelik yelek giydirilerek önlem alındığı gözlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.