BİN 200 REZERVASYON İPTAL

Babadağ’da faaliyet gösteren paraşüt pilotları Türk Hava Kurumu tarafından açılan kurslar sonrası T2 Sertifikası alan 50 pilotun hemen uçuşlara başlamasına tepki eyleme yaptılar. 3 gün süren eylem sona ererken bu süre içinde...

BİN 200 REZERVASYON İPTAL

Babadağ’da faaliyet gösteren paraşüt pilotları Türk Hava Kurumu tarafından açılan kurslar sonrası T2 Sertifikası alan 50 pilotun hemen uçuşlara başlamasına tepki eyleme yaptılar. 3 gün süren eylem sona ererken bu süre içinde bin 200 uçuş rezervasyonu iptal oldu.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ’dan ikili uçuş yapan paraşütçüler, Kaymakam Ekrem Çalık ve THK yetkilileriyle yapılan toplantının ardından 3 gündür devam eden eylemlerini sona erdirdi. Yarından itibaren yeniden uçuşların başlayacağı Babadağ’da 3 günde bin 200 uçuş rezervasyonunun yapılamadığı belirtildi.

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden Babadağ’da ikili uçuş yapan yamaç paraşütü pilotları, THK’nin açtığı kurs sonucu T2 sertifikası alan 50’ye yakın pilotun hemen yörede ticari uçuşlara başlamak için müracaatta bulunduğu öğrenilince duruma tepki gösterdi. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ve 155 yamaç paraşütü pilotu, 3 günden bu yana uçuşları iptal ederek eyleme başladı.

Yaşanan gelişmelerin ardından bugün Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, Turizm Danışma Müdürü Güler Uymaz, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Hüseyin Tarakçı, THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, Melsa Ölüdeniz Koordinatörü Muhammet Serttaş ve Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Kooperatif Başkanı Celal Yıldız, yarından itibaren uçuşlara yeniden başlayacaklarını ve Kaymakam Ekrem Çalık’ın sorunu çözmek için çaba gösterdiğini söyledi. Yaşadıkları sıkıntıyı toplantıda görüştüklerini kaydeden Yıldız, alınan karar doğrultusunda yeni belge alan pilotların teknik kurul tarafından 50 uçuşa tabi tutularak, aralarında tecrübeli görülen pilotların bölgenin kapasitesi oranında bünyelerine alınacağını ifade etti.

Yıldız, kooperatiflerine bağlı 155 pilot olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: "Bu yıl THK'dan çok fazla T2 belgesi alan oldu. Yeni belge alan arkadaşların hemen hemen hepsi bu bölgeye geldi. Ölüdeniz bölgesi her pilotun uçmak istediği bir yer. Herkes burada uçmak istiyor ama bölgenin bir kapasitesi var. Kapasite aşıldığında ortaya çıkan çok büyük riskler var. Bu risk ölümcül olabilir. Biz kooperatifimizin bünyesinde uçan pilotlara kefiliz. Üç yıldır sıfır kaza, sıfır ölüm oldu. Bu çok önemli bir başarıdır."

Başarıyı devam ettirmek istediklerini bildiren Yıldız, amaçlarının bölgeye pilot girmesini engellemek değil, bölgedeki uçuşların sağlıklı ve güvenli olmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Yıldız, Ölüdeniz'i yamaç paraşütünde dünya markası yapmaya çalıştıklarını, Babadağ'ın son yıllarda dünyada en fazla uçuş artışının yaşandığı yerlerin başında geldiğini sözlerine ekledi.

Üç günde bin 200 rezervasyonu iptal ettiklerini belirten yamaç paraşütü pilotları da, sorunun çözümünü sağlamak için bir araya geldiklerini ve tecrübesiz şekilde ticari uçuşa başlayacak olanların neden olacağı kazaların sorumlusunun kendileri olmayacağını söylediler.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.