Bıçaklanan turistin sağlık durumu iyi

Marmaris ilçesinde aldığı çantayı değiştirmek için gittiği iş yerinde, esnafın 15 yaşındaki oğlu M.K.E tarafından bıçaklanan 20 yaşındaki İskoç Callum Peter Capson’un tedavisi devam ediyor. Olayı haber aldıktan sonra...

Bıçaklanan turistin sağlık durumu iyi

Marmaris ilçesinde aldığı çantayı değiştirmek için gittiği iş yerinde, esnafın 15 yaşındaki oğlu M.K.E tarafından bıçaklanan 20 yaşındaki İskoç Callum Peter Capson’un tedavisi devam ediyor. Olayı haber aldıktan sonra Marmaris’e gelen turistin ailesi İskoç gencin yanından ayrılmıyor. Capson’un doktorları hastanın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Özel Ahu Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon uzmanı doktor Ali Turhan yaptığı açıklamada, hastanın durumunun halen ciddiyetini koruduğunu ancak iyiye gittiğini söyledi. Turhan açıklamasında, ”Hasta hastanemize geldiğinde durumu çok ciddiydi. Acilen ameliyata alındı. Karnını besleyen büyük damarlarda, böbrek toplayıcı sisteminde ve çeşitli organlarında ciddi yaralanmalar vardı. 7 saatlik bir ameliyatın sonrasında hastamizin yoğun bakım ünitesine alındı. Aynı gün kanama meydana gelince tekrar bir ameliyata aldık. Anestezi uzmanımızla hastanın uyur vaziyettek kalmasının uygun olacağını öngördük ve hastayı ameliyat sonrası 48 saat yoğun bakımda uyutarak yatırdık. 48 saat sonunda hastanın solunumu normale döndü. Şu an yine yoğun bakımda olmak kaydıyla durumu iyiye gidiyor. Her hangi bir yaşam destek ünitesinde değil. İlerleyen günlerde durumunun stabil olması halinde normal odaya geçebilecek. Yalnız bu süreç biraz uzun sürebilir” dedi.

Olayı öğrendikleri gün İskoçya’dan yola çıkarak Marmaris’e gelen yaralı gencin babası Eric Capson ise olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, şöyle konuştu: “İskoçya’da iki kızım daha var onları bırakarak eşimle birlikte hemen Marmaris’e geldik. Oğlumuzun durumunun iyiye gitmesi bizleri çok sevindirdi. Buradan oğlumla ilgilenen tüm doktorlara çok teşekkür ediyorum. Bundan yaklaşık 4 yıl evvel ailecek İçmeler’e tatile gelmiştik. Oğlum burayı çok sevdiği için yeniden geldi. İlerleyen zaman içerisinde gelip gelmeyeceğimizi de şu andan söylemek zor”.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.