Beyazay engellileri yalnız bırakmadı

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi üyeleri Muğla’da düzenlenen kortej yürüyüşü ve etkinliklere katıldık. Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Beyazay Derneği Muğla Şubesi Başkanı Yelda Erol Gökcan, Türkiye’deki...

Beyazay engellileri yalnız bırakmadı

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi üyeleri Muğla’da düzenlenen kortej yürüyüşü ve etkinliklere katıldık. Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Beyazay Derneği Muğla Şubesi Başkanı Yelda Erol Gökcan, Türkiye’deki engellerin durumunu değerlendirirken derneğin amaçlarını da özetledi.

Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu engellilerin oluşturduğuna dikkat çeken Yelda Erol Gökcan, “ Bu vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da sahip çıkmalı ve onların yaşama sevincine katkı sağlamalıdır.

Muğla’da yaklaşık 5 ay önce şube olarak faaliyete başlayan derneğimiz,; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı  günlük hayatlarını sağlıklı olarak sürdüremeyen tüm engelli kitlesini hedef almaktadır.

Bunun dışında, engellilerin yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun geneli, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları açısından geniş hedef kitleyi oluşturmaktadır. “dedi.

Derneğin önümüzdeki dönemlerde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da bilgiler veren Yelda Erol Gökcan  şunları söyledi: “ Muğla Beyazay Derneği olarak , “Muğla’daki engellilerimizin adeta gözü, kulağı olmaya kararlıyız. Önümüzdeki günlerde Muğla’daki engellilerin yaşam stadatlarını yükseltecek, eğitim seviyesini artıracak projeler üreteceğiz. Ayrıca, Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi ile birlikte çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz.

Bu projelerden ilki ise, Türkiye Beyazay Derneği ‘nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceği 24 ay sürecek olan “Birlikte Daha Aktif Projesi”. Bu proje ile engellilerimize yönelik spor kampanyaları düzenleyeceğiz. Amacımız, engellileri ve ailelerini sportif faaliyetlerin içine çekmek. Sporu yaşam tarzı haline getirip, engellilerimizin sağlıklı , mutlu ve huzurlu olmalarını sağlamak.

Fati Çocuk Dergisi’nin 2. Sayısı çıkıyor

Ayrıca, çocuklarımızla paylaşacağımız güzel bir haberim var. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanımız, Lokman Ayva başkanlığında başlatılan, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve çok sayıda kurum ve kuruluş işbirliği ile yürütülen ‘’Birlikte Yürüyoruz’’ isimli kampanyanın yüzü Fati’yi tanıtmak için başlattılan tanıtım çalışmalarımıza bir yenisi daha eklendi. Fati’yi daha yakından tanıtmak amacıyla, Fati Çocuk Dergisi’nin ilki çıktı.

Üç ayda bir çıkacak olan Fati Çocuk Dergisi, hem görme engellilere hem de görme engelli olmayanlara hitap ediyor.Bu dergi,  fati.com.tr adresine girip üye olan herkese hediye ediliyor. Üstelik 30 Mayıs’a kadar fati.com.tr adresine girip Fati Kulüp üyesi olan herkese, 1 yıl boyunca Fati Çocuk Dergisi mail adreslerine hediye olarak gönderiliyor. Fati Çocuk Dergisi’nin ikinci sayısı, 15 Haziran 2013’te çıkacak.

Önümüzde süreçte de sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Sizlerin bize vereceği samimi desteklerle kentimizde yaşayan engellilerimize daha güzel bir gelecek hazırlayacağımıza inanıyorum. Ayrıca, bugünkü etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan AK Parti Muğla Milletvekili Sayın Yüksel Özden, daire müdürleri ve hazır bulunan üyelerimize ve siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.