Beyaz Meleklerden anlamlı kampanya

7 yaşındaki Melis Akbaş’ın 2.5 yıl süren tedavisinin ardından tekrar nükseden kanser rahatsızlığı sonrası Özel Marmaris Hastanesi hemşireleri Melis için kan verdiler.Lösemi tedavisi gördükten sonra taburcu olan ve hastalığı...

Beyaz Meleklerden anlamlı kampanya

7 yaşındaki Melis Akbaş’ın 2.5 yıl süren tedavisinin ardından tekrar nükseden kanser rahatsızlığı sonrası Özel Marmaris Hastanesi hemşireleri Melis için kan verdiler.

Lösemi tedavisi gördükten sonra taburcu olan ve hastalığı tekrar nükseden İzmir’li Melis Akbaş için Özel Marmaris Hastanesi personeli uygun iliğin bulunması için kan örneği verdiler. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alınan minik Melis’e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi için kampanya düzenleyen Özel Marmaris Hastanesi Personeli kemik iliklerinin uygun olup olmadığının tespiti için kan numunelerini İstanbul Kemik İliği Nakli Merkezine gönderdiler.

Yapılan kampanya hakkında bilgi veren Özel Marmaris Hastanesi Başhemşiresi Zerrin Zorba, “Hastanemiz Personeli olan Burcu Özbek bize gelerek Melis Akbaş adında bir çocuğun acil olarak kemik iliğine ihtiyacı olduğunu, bu konuda bir çalışma yapalım dedi. Biz de hastane yönetimi olarak bu konuda her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Böylece kampanya başladı. 27 personelimiz bu kampanya için kan örneği verdiler. Şu anda kan numunelerini İstanbul Kemik İliği Merkezine göndererek, kemik iliklerinin bu minik çocuğa uygun olup olmadığının tespitini yaptırıyoruz. Şayet uygun bir arkadaşımızın kemik iliği çıkarsa tüm desteğimizle bu nakil gerçekleştirilecek” dedi.

Kampanyaya destek olan ve bu konuda arkadaşlarını da teşvik eden Merve Türk, “Minik Melis Akbaş’ın durumunu basında ve sosyal medyada gördük ve arkadaşlarımızla destek olamaya karar verdik. Hastane yönetimi de bu konuda bize destek olacağını söyledi. Biz de kan numunelerimizi İstanbul’a gönderdik. İnşallah bu kan numunelerinden uygun bir arkadaşımız çıkar ve ileriki tetkiklerde de bir sorun çıkmayıp küçük Melis’e hayat veririz” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.