Betçe Sanat Merkezi açıldı

Datça ilçesinde faaliyete geçen Betçe Sanat Merkezi, İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü tarafından açıldı.Datça’ nın Yazı mahallesinde Muhtar Salih Bora’nın girişimleri sonucu kurulan Betce sanat merkezi bugün törenle açıldı....

Betçe Sanat Merkezi açıldı

Datça ilçesinde faaliyete geçen Betçe Sanat Merkezi, İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü tarafından açıldı.

Datça’ nın Yazı mahallesinde Muhtar Salih Bora’nın girişimleri sonucu kurulan Betce sanat merkezi bugün törenle açıldı. Törene Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın ve Datça’nın köylerinden katılan kalabalık topluluk katıldı.

Açılış töreninde önce eski ilkokul binasında sanat merkez öğrencileri tarafından yapılan resim sergisi açıldı resim sergisinin açılışında bir konuşma yapan Yazı mahallesi muhtari Salih Bora Betçe sanat merkezinin açılışında katkısı olanlara teşekkür etti.

Daha sonra Betçe sanat merkezinin açılışı yapıldı. Betçe sanat merkezinin açılışını yapan Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, “Böyle bir köyde sanat merkezi açılması o köyün sanata olan ilgisinin bir örneğidir. Türkiye’nin başka köyünde böyle sanat merkezi var mı bilmiyorum ama burada bir sanat merkezi olmasından son derece memnunuz. Burada sanatın çeşitli dallarında faaliyet olacaktır bundan herkes yararlanacaktır. Bu sanat merkezinin açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Daha sonra Yazı köyü Betçe sanat merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro ve halk müziği gösterileri yapıldı gösterileri yaklaşık 600 kişi izleyerek ayakta alkışladı.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.