Belediyeler arasındaki ilaçlama tartışması büyüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasındaki İlaçlama tartışması karşılıkla basın açıklamaları ile sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’nden  yapılan...

Belediyeler arasındaki ilaçlama tartışması büyüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasındaki İlaçlama tartışması karşılıkla basın açıklamaları ile sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’nden  yapılan açıklama  ile Fethiye Belediyesi’nin kendilerini bu konuda yazılı ve sözlü başvurusunun bulunmadığını ileri sürerken, Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada ise Resmi Yazalı Başvurunun yapıldığı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasında çıkan İlaçlama tartışması karşılıklı yapılan suçlamalar ve açıklamalarla sürüyor. Bilindiği gibi ilk açıklama Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından vektör ilaçlamasının  Büyükşehir’in görev ve sorumluluğunda olduğu fakat bunun yerine getirilmemesinden dolayı ilaçlama Fethiye Belediyesi tarafından yapıldığı ve Büyükşehir’in bu konuda ödenek ayırmadığı iddia edilmişti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan karşı açıklamada ise Fethiye Belediyesi tarafından bu konuda kendilerine yazılı ya da sözlü bir başvuru ve talebin bulunmadığı belirtilerek Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde bu konudaki çalışmalarının sürdüğü ifade edilmişti.

Bu açıklamanın ardından Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden açıklama gecikmedi. Yapılan açıklama ile Yazılı Resmi başvurunun yapıldığı bildirildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

İlaçlama faaliyetlerinin Danıştay 8. Dairesi’nin 2007/2600E. Ve 2008/2269K. Sayılı kararı ile Türkiye genelinde vektörlerle mücadele görevinin Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu hükmettiğinden ve Büyükşehir Belediyesi’nden tek kuruş ödenek alınamadığından dolayı ilaçlamayla ilgili tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğuyla ilgili basın açıklamamızın ardından Büyükşehir Belediyesi ilaçlamanın 30 Eylül 2014’e kadar Fethiye Belediyesi’nin görevi olduğunu belirten ve Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir şekilde yazılı ve sözlü başvuru bulunulmadığını ifade eden bir basın açıklaması düzenlemiştir.

Yazı teslim alındı

Öncelikle Fethiye Belediyesi olarak 16.07.2014 tarihinde 140/5707 sayısıyla, Büyükşehir Belediyesi’ne ilaçlama faaliyetleriyle ilgili yazımızı ilettiğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu yazımız 21.07.2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alınmıştır. (Ek-1) Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın basın açıklamasında Fethiye Belediyesi’nden hiçbir şekilde ‘sözlü ve yazılı başvuru yapılmadı ve talepte bulunulmadı’ ifadeleri yetkili kurumun konuyla ne kadar ilgili olduklarının açık göstergesidir.

5 adet makine gönderildi

İlaçlama yetkisinin 30 Eylül’e kadar Fethiye Belediyesi görevi içerisinde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, basın açıklamamızdan 10 gün sonra ilçemize 5 adet ilaçlama makinası göndermiştir. Yetkinin 30 Eylül’e kadar Fethiye Belediyesi’nde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi’nin, basın açıklaması yaptığı gün ilçemize ilaçlama makinası göndermesi de açıklamalarıyla tezat oluşturmaktadır. Oysa ki, yapılan açıklamada vektör alanlarının haritasının çıkarıldığı, planların ve hesaplama çalışmalarının halen sürdürüldüğü ifade edilmiştir. Zannediyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay kararını sonunda fark etmiştir.

Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesidir. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı yada yapamadığı ilaçlama faaliyetlerini sadece 3,5 aydır değil, 15 yıldır sürdüren bir belediye olarak, ilaçlama faaliyetlerini sürdürememe sebebimiz Danıştay kararından daha da çok, ilaçlamayla ilgili yetki sahibi olan Büyükşehir Belediyesi’nden bir kuruş ödenek alamamamızdır. Vatandaşlarımızın bu yaz gününde mağdur edilmemesi için 3,5 aydır Büyükşehrin görevini yapan Fethiye Belediyesi’ne, teşekkür etmesi gereken Büyükşehir yetkililerinin talihsiz açıklamalarını da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.