BELEDİYE'DEN ANLAMLI KAMPANYA

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği öğrencilere yapılan diş fırçası ve diş macunu dağıtımı bu senede yapılıyor.Fethiye merkez ve...

BELEDİYE'DEN ANLAMLI KAMPANYA

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği öğrencilere yapılan diş fırçası ve diş macunu dağıtımı bu senede yapılıyor.

Fethiye merkez ve köyler dâhil ilköğretim okullarına 8 bin adet diş macunu ve fırça dağıtımı Atatürk İlköğretim Okulu anasınıflarından başlandı. Fethiye Belediyesi, ilçedeki ana sınıflar ile 1. 2. ve 3.sınıf öğrencilere 8 bin diş fırçası ve macun dağıtımı yapacak. Fethiye merkez, 6 belde ve 20 köydeki 33 okul, 6793 öğrenciye yapılacak dağıtımlar, Fethiye Atatürk İlköğretim Okulu’nda başladı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur’un da katıldığı dağıtımlarda Diş Doktoru Çağatay Aras öğrencileri bilgilendirdi. Diş fırçasının kullanımı, gün içerisinde kullanım zamanları ve dişi fırçalama şekillerinin uygulamalı olarak yapılan bilgilendirmeler ile öğrencilere anlatan Doktor Çağatay Aras, çocuklarımızın yanlış bilgilendirilmemesi gerekildiğinin altını çizdi.

“Bilgilendirmeler çocukların aklında kalıyor”

Çocukların diş sağlığı ile ilgili doğru bilgilendirme yapılması gerekildiğinin altını çizen Diş Doktoru Çağatay Aras, “Biz her sene Belediye ile birlikte dağıtım gerçekleştirip, bilgilendirme yapıyoruz. Bu artık geleneksel hale geldi. Bu tip organizasyonlar ve etkinlikler çocukların akıllarında kalıyor. Mutlaka faydalı oluyordur. Belediye’de bu konuda çok hassas, her sene her öğrenciye diş fırçası ve macunu dağıtmak kolay değil. Bu sene 8 bin öğrenciye dağıtım yapılacak. Bunlar ciddi rakamlar. Çocuklarımız erken yaşta bu şekilde bir bilince kavuştukları zaman ilerde kendi sağlıkları için faydalı olacağı aşikardır” ifadelerini kullandı.

Cesur:Geleneksel hale geldi

Seydikemer’in ilçe olmasından sonra Fethiye Belediyesinin yeni sınırlarındaki okullara dağıtımın yapıldığını söyleyen Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, “Her sene anaokulu ve ilkokul 1,2 ve 3. sınıflara Fethiye Belediyesi tarafından diş fırçası ve macunu takdimi var. Tabi bu sayı geçen sene 15 bin civarındaydı. Kemer ilçe olduktan sonra bu sayı biraz daha azaldı. Fethiye Belediyesi’nin yeni sınırlarında bulunan belde ve köylerdeki okullarımıza yaklaşık 8 bin diş fırçası ve macunu dağıtacağız. Bu Belediyemizin yaptığı geleneksel bir hizmettir” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu geleneğini 2006 yılından bu yana sürdürüyor.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.