Belediye Meclisi’nde muhalefet tepkisi

Muğla Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyet raporu AK Parti ve MHP’li yelerin red oyuna karşılık CHP’nin oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti ve CHP’li Meclis üyeleri, rapor üzerinde görüşlerinin hiçbirisinin dikkate alınmadığın...

Belediye Meclisi’nde muhalefet tepkisi

Muğla Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyet raporu AK Parti ve MHP’li yelerin red oyuna karşılık CHP’nin oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti ve CHP’li Meclis üyeleri, rapor üzerinde görüşlerinin hiçbirisinin dikkate alınmadığın ileri sürerek tepki gösterdi.

Muğla Belediye’sinin Nisan ayı olağan meclis toplantısında CHP’li üyeler ile MHP ve AK Partili üyeler arasında gergin anlar yaşandı. Belediye Meclisi Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında toplanırken, gündemin 6. maddesinde yer alan 2012 yılı faaliyet raporunun onaylanması ile ilgili madde görüşmelere başlandıktan sonra tartışmalar da başladı. Faaliyet raporunun onaylanması esnasında yasa gereği Belediye Başkanı Osman Gürün, Meclis Başkanlığını yönetmek üzere yerini Meclis Başkan Vekili Ünal Türkeş’e bıraktı. 155 sayfalık Muğla Belediyesi 2012 yılı faaliyet raporu okundu.

Faaliyet raporu üzerinde görüşlerini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Ziya Ercan, muhalefet olarak görüşlerinin bugüne kadar dikkate alınmadığını belirterek, “Muğla Belediye meclisi üyeleri olarak ön görülerimizin dikkate alınmasını isterdik. Yapılan faaliyetlerde Muğla vizyonunu açacak bir çalışma göremedik. Bugüne kadar küçük olsun bizim olsun mantığıyla hareket edildi. Yapınla bu faaliyet raporuna grup olarak ret oyu kullanacağız” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Taşkın Bilginer de, “Biz isterdik ki, 2012 faaliyet raporunun bir sayfasında bizim emeğimiz olsun. Vizyon ve misyonu bir tarafa bırakarak seçilmiş meclis üyeleri olarak taşeron olarak çalışmak isterdik. Bir şeyler yapılırken bizim de gönlümüzün alınmasını isterdik, ama bunların hiç biri olmadı. Bu anlamda faaliyet raporuna ret oyu kullanacağız” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı ise Muğla Belediye Meclis üyelerinin taşeron değil, müteahhit olduklarını vurgu yaparak, “Belediyemizi bir kolektif şirket olarak düşünün. Grubun ciddi katkıları var. Geçen sene yaşananlar orada kalsın dostluklar baki kalsın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada MHP ve AK Parti grupları Muğla Belediyesi 2012 faaliyet raporuna ret oyu verirken, CHP’nin oylarıyla rapor oyçokluğuyla kabul edildi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.