BBP ‘den şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği

Büyük Birlik Partisi(BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın ve yönetim kurulu üyesi Nami Kepenek iftar yemeği düzenleyerek Şehit ve Gazi aileleri ile bir araya geldi.Menteşe öğretmenevinde gerçekleşen iftar yemeğine Muğla Şehit...

BBP ‘den şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği

Büyük Birlik Partisi(BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın ve yönetim kurulu üyesi Nami Kepenek iftar yemeği düzenleyerek Şehit ve Gazi aileleri ile bir araya geldi.

Menteşe öğretmenevinde gerçekleşen iftar yemeğine Muğla Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, şehit ve gazi yakınları katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın; “Atalarımız, dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmiş ve bizlere emanet etmişlerdir. Bu cennet vatanı yüzlerce yıl ecdadımız canları ve kanları pahasına korumuşlar ve binlerce abide dikerek üzerinde bir medeniyet kurmuşlardır. Vatan olmaksızın millet, millet olmaksızın da devlet olmaz.bir milletin varlığı vatanın varlığına,aynı zamanda hür ve bağımsız olmasına bağlıdır.vatan ve vatan sevgisinin mukaddesliği,milletimizce en yüce seviyeye yükseltildiği tarihen tasdik edilmiş bir gerçektir. Öylesine ispat edilmiştir ki,her karış toprak kanla yoğrulmuş,masum yuvalara namahrem eli değmesin diye milyonlarca can feda edilmiş ırmaklar gibi kan akıtılmıştır” dedi

İnsanların hayatı boyunca pek çok rütbe ve ünvanlar elde edilebileceğini ancak şehitlik ve gazilik rütbesinin hayat karşılığında elde edildiğini vurgulayan Akın; “ Bu bakımdan rütbelerin en üstünü hiç şüphe yok ki şehitlik ve gaziliktir. Şehitlik mertebesine yükselmek hem cenabı hak katında hem de halk nezdinde büyük bir onur ve şereftir. Şehit Allahın huzurunda diri olarak hazır bulunup nimetlere erişeceği ve cennete gireceğine şahit olunacağı için bu adı almıştır. Gazi ise Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde sağ kalan kimseye verilen addır. Gazilerimizde şehit olmak ve bu mertebeye yükselmek için savaştığından dolayı onlarda şehitler derecesinde kabul edilmişlerdir. Bugünlerimizi borçlu olduğumuz şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her daim yanlarında olacağız ve üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Sizler yalnız değilsiniz ve asla olmayacaksınız. Bu vesile ile bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet yakınlarına sabır ve metanet diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına tarihe altın harflerle adını yazdıran Alperenlerimize ve tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.