BAYIR'DA YOL SORUNU KALMADI

24.000 m2 sathi asfalt kaplama yapılan Bayır beldesinde şimdi de sıcak asfalt kaplama yapılarak yol çalışmaları tamamlandı.İlk Mahalli İdareler Seçimlerinde Bayır Belediyesinin kapanacak olmasının kendileri için bir önem arz...

BAYIR'DA YOL SORUNU KALMADI

24.000 m2 sathi asfalt kaplama yapılan Bayır beldesinde şimdi de sıcak asfalt kaplama yapılarak yol çalışmaları tamamlandı.

İlk Mahalli İdareler Seçimlerinde Bayır Belediyesinin kapanacak olmasının kendileri için bir önem arz etmediğini belirten Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, son güne kadar hizmete devam edeceklerini belirtti.

Bu doğrultuda; Bayır Beldesini Ticaret Merkezine bağlayan Paşalar Caddesi, Hayvan Pazarının önü, mezarlık yanında yeni açılan sokaklar, Atatürk Bulvarı kenarında Karakol ile Lise kavşağı arasında yeni açılan tali yol ve Atatürk Caddesi ile Yılanlı Deresi arasındaki tali yol, Altınkaya Caddesi ile Küçük Sanayi Sitesi arasındaki tali yol ile Çoşkun ve Kurtuluş sokaklarının bozulan kısımlarında sathi asfalt kaplama yapıldı. Toplam 24.000 m2 alanda yapılacak asfaltlama çalışmaları için yaklaşık 370.000.-TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

Bayır Belde Belediye Başkanlığının son bulacağı güne kadar Bayır’ı, yol sorunu olmayan bir belde haline getirmek için gecesiyle gündüzüyle çalıştıklarını belirten Çoban: “Beldemizin çehresini değiştirmek, yıllardır biriken sorunları çözmek için başladığımız çevre düzenleme çalışmalarını önce Cumhuriyet Meydanını düzenleyerek başladık ve beldemize yakışır modern bir hale getirdik, daha sonra beldemiz içerisindeki kanser saçan asbest içme suyu boruları yeniledik. Şimdiye kadar yaklaşık 20 sokağın içme suyu hattını yeniledik, değiştirilmesi gereken 5-6 sokağımızın içme suyu hatlarını en kısa sürede yenileyeceğiz. Necmi Yener Caddemizin kaldırımlarını yeniledik, Altınkaya Caddesi ile birlikte sıcak asfalt kaplamasını yaptık. Barbaros Caddesinde bulunan su kanalının büz içerisine alınması ve kaldırımlarının yenileme işlemine başladık, kısa zamanda sıcak asfalt kaplama yapacağız” dedi.

Sıcak asfalt kaplama da sona gelindi

Sıcak asfalt kaplama işinin KDV hariç 625.000.-TL. bedelle ihalesinin yapıldığını belirten Cumhur Çoban; “ Muğla-Aydın karayolunun bölünmüş yol olarak düzenlenmesi ile oluşan iki kavşaktan beldemize yoğun giriş, çıkış yapılmakta, özellikle Barbaros Caddesi beldemizin ana girişi olarak kullanılmaktadır. Barbaros Caddemizde arttan trafik ile birlikte yeni bir düzenlemenin yapılmasına ihtiyaç duyduk. Caddenin bir kenarından geçen eski sulama kanalının yolu daralttığını ve diğer tarafta bulunan kaldırımların bozuk olması nedeniyle özellikle yağmurlu havalarda yayalarımızın bu caddeyi kullanamadığı gördük. Öncelikle mevcut sulama kanalının büz içerisine alınması ve kaldırımlarının yenileme işlemine başladık, kısa zamanda sıcak asfalt kaplama yapacağız. Bunun ile birlikte öğrencilerimizin ve Yatağan tarafından gelen vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Necmi Yener Caddesi ile Bayırovası mevkiinde vatandaşların sıkça kullandığı Altınkaya Caddesinin tamamını sıcak asfalt kaplama yaptık.” dedi.

Yağmur Suyu Toplama Kanalı Tamamlandı

Yol çalışmalarının yanı sıra her kış mevsiminde en büyük problem olan Bayırovası mevkiindeki su baskınlarını kökten çözmek için ana yola kadar yaklaşık 1 km. uzunluğunda 700 mt. lik kısmı kapalı büz içerisinde 300 mt. lik kısmı açık beton kanal yapıldı. 1 km. lik kanal üzerine 6 noktaya çamur biriktirme ve temizleme menfezi yapılarak bu sorunda çözüme kavuşturulmuş olundu.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.