Bayır’a yeni mezarlık

Bayır Belediyesi tarafından beldenin çok uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayabilecek miktarda 133 bin 177 m2 büyüklüğünde mezarlık yeri D.S.İ. 21. Bölge Müdürlüğü’nden satın alındı.Mevcut mezarlığın dolma aşamasına...

Bayır’a yeni mezarlık

Bayır Belediyesi tarafından beldenin çok uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayabilecek miktarda 133 bin 177 m2 büyüklüğünde mezarlık yeri D.S.İ. 21. Bölge Müdürlüğü’nden satın alındı.

Mevcut mezarlığın dolma aşamasına geldiğini ve yeni alan ile beldenin bu sıkıntısının ortadan kalktığını belirten Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban; “Beldemiz 1941 yılında, şu an bulunduğu yere taşındı. Beldemiz kenarında bir alan mezarlık yeri olarak belirlenmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Beldemiz hızla gelişen bir belde olması nedeniyle mevcut mezarlıkta zamanla yer sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Bizde, meclisimiz ile bu konuda neler yapabileceğimizi düşündük yasa ve yönetmelik şartlarına uygun mezarlık yeri aramaya başladık. D.S.İ. Aydın Bölge Müdürlüğü’nce Bayır Barajı kil sahası olarak belirlenen,büyük bir kısmından toprak alınması nedeniyle 5-6 metre derinliğinde çukurlar oluşan alanın doldurulduğunda büyük bir mezarlık alanına sahip olunabileceğini gördük. D.S.İ. 21. Bölge Müdürlüğü’ne gerekli müracaatlarımızı yaptık, bizlere her türlü kolaylık gösterildi.  D.S.İ. 21. Bölge Müdürlüğü, Başbakanlıktan gerekli onayı alarak söz konusu alanı bedeli karşılığında belediyemize devir etmeyi karar verdi. Bizde hemen Belediye Meclisimizi toplayarak söz konusu alanı bedeli karşılığında mezarlık yeri olarak almaya karar verdik. 36 parselden oluşan 133 bin 177m2  yüzölçümlü alanın parasını peşin ödeyerek geçtiğimiz 05.07.2013  Cuma günü tapusunu D.S.İ. yetkililerinden aldık. Mezarlık yerinin beldemize kazandırılması konusunda emeği geçen Belediye Meclis Üyelerime, Belediye Personeline ve D.S.İ.yetkililerine teşekkür ederim. ”dedi.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.