Batan teknedeki Suriyeliler kurtarıldı

Bodrum İlçesi ile Yunanistan’ın İstanköy adası arasında batan yelkenli teknedeki 3 kişi, Sahil Güvenlik ekibi tarafından son anda kurtarıldı. Bodrum açıklarında film sahnelerini aratmayacak kurtarma operasyonu gerçekleştirildi....

Batan teknedeki Suriyeliler kurtarıldı

Bodrum İlçesi ile Yunanistan’ın İstanköy adası arasında batan yelkenli teknedeki 3 kişi, Sahil Güvenlik ekibi tarafından son anda kurtarıldı. 

Bodrum açıklarında film sahnelerini aratmayacak kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum ile İstanköy adası arasında denizde yelkenli bir teknenin battığı ihbarı üzerine kurtarma operasyonu için harekete geçti. Turgutreis beldesinde konuşlu iki Sahil Güvenlik Botu teknedekileri kurtarmak için bölgeye hareket etti. Bodrum’dan hareket eden Sahil Güvenlik Botu tekneden lastik botla ayrılan 6 kişiyi, Turgutreis’ten hareket eden bot ise 3 kişiyi yelkenli tekne batmak üzere iken son anda kurtardı. Sahil Güvenlik Botu’na alınan 9 kişi Bodrum Limanı’na götürüldü. Kurtarılan şahısların 7’sinin Suriye uyruklu olduğu ve kaçak yolla Yunanistan’a geçemeye çalıştıkları tespit edilirken, 2’sinin Türk organizatör olduğu öğrenildi.

İki Türk organizatör çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suriyeli 7 mülteci ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube'sine teslim edildi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.