Başkonsolos Haberle, Gürün’ü ziyaret etti

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle’yi makamında kabul etti.Muğla’yı daha yakından istediğini belirten İzmir Başkonsolos Haberle, “Sıcak karşılamanız için...

Başkonsolos Haberle, Gürün’ü ziyaret etti

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle’yi makamında kabul etti.

Muğla’yı daha yakından istediğini belirten İzmir Başkonsolos Haberle, “Sıcak karşılamanız için teşekkür ediyorum. Muğla bizim için çok önemli bir il. Sizlerin destekleri ile burada yaşayan Alman vatandaşlarımızın huzuru sağlanıyor.” şeklinde konuştu.

İzmir Başkonsolosu Haberle sözlerine şu şekilde devam etti: “Sadece turizm alanında değil diğer konularda da ortak çalışmak istiyoruz. Muğla’nın teknolojik gelişmelere ve Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Muğla, insanlarıyla, doğasıyla, kültürüyle çok özel bir kent. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını, kültürü, yaşam tarzı, insan ilişkileriyle birlikte kültür turizminin de tanıtılması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün, “Ege ve Muğla taşıdığı kültürel değerler ve gelişmişlik bakımından yüzünü Avrupa’ya dönmüş durumda. Üniversiteler arası işbirliği ile Ar-Ge çalışmaları, mermercilik, narenciye, hayvancılık, çiçekçilik, denizcilik ve teknolojik alanda çalışmalar yapılabilir. Bütün bu çalışmalar eşit koşullarda ve güven zemininde olmalıdır. Ayrıca büyükşehir olduktan sonra da daha geniş kapsamlı projeler hayata geçirilebilir.” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.