Başkent Akademi’den seminer

Başkent Akademi, uzman kadrosu ile iş yaşamına büyük ve olumlu katkılar sağlarken son olarak 2 gün boyunca konusunda uzman bilim adamları tarafından birbirinden önemli konuların işlendiği bir seminer düzenledi.Çalışma ve Sosyal...

Başkent Akademi’den seminer

Başkent Akademi, uzman kadrosu ile iş yaşamına büyük ve olumlu katkılar sağlarken son olarak 2 gün boyunca konusunda uzman bilim adamları tarafından birbirinden önemli konuların işlendiği bir seminer düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 20.06.2012 tarih 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği Türkiye’nin 1.438.000 Kamu ve özel iş yerine 214 bin iş sağlığı ve güvenliği uzmanına ihtiyaç olduğu  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilmiş bulunuyor. Bu ihtiyaca karşılık Türkiye’nin 16185 iş sağlığı ve Güvenliği uzmanı bulunuyor. Bu veriler de bu açığın kapatılması için tüm mühendislerin, tüm mimarların, fizik, kimya ve biyoloji mezunlarının, teknik öğretmenlerin, Hekim ve Sağlık çalışanlarının kendilerine tanınan bu haktan faydalanmaları gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Muğla Başkent Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Yetkili Eğitim Kurumu olarak 18 haziran 2013 tarihinde Bakanlıktan aldığı yetkiyle konusunda uzman kadrolarıyla il geneline hizmet veriyor.

Başkent Akademi son olarak bu doğrultuda 2 gün boyunca alanlarında uzman bilim adamlarının katılımı ile seminer düzenledi. Günlük iş yaşamını ve çalışan sağlığını yakından ilgilendiren 35 ayrı konu başlığında Doç.Dr. Bora Ergenoğlu, Yard. Doç.Dr. Şenol Okay, Prof. Dr. Cahit Hiçyılmaz, Maden Mühendisi Ali İhsan Özkan, İşyeri Hekimi Dr. Ümit Doyran, İş Müfettişi, Endüstri Mühendisi Sezgin Ayhan tarafından katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.