BAŞKENT ADADEMİ SOMA ŞEHİTLERİ ANDI

Muğla Başkent Akademi 24 Mayıs’ta yapılacak İş sağlığı ve güvenliği sertifika sınavı öncesi Cumartesi günü yaptığı seminerde Soma’da yaşanan maden faciasında şehit olan madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda...

BAŞKENT ADADEMİ SOMA ŞEHİTLERİ ANDI

Muğla Başkent Akademi 24 Mayıs’ta yapılacak İş sağlığı ve güvenliği sertifika sınavı öncesi Cumartesi günü yaptığı seminerde Soma’da yaşanan maden faciasında şehit olan madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Muğla Başkent Akademi 24 Mayıs’ta yapılacak olan İş Güvenliği ve Sağlığı sınavı öncesi akademi binasında seminer düzenledi. Düzenlenen seminer öncesi Soma maden faciasında şehit olan madenciler için saygı duruşunda bulunuldu. Düzenlenen seminerde katılımcılara iş sağlığı bilinci ve kültürünün nasıl oluşturulacağı, oluşmayan bilincin nelere sebep olduğu ve sonuçları anlatıldı.

Konferans sonrası konuşan aynı zamanda kursiyer olan daha TKİ Yatağan Güney Ege Linyitleri Müessese Müdürlüğünden emekli olan Edip Akıncı, “ Bu kursun son dönemine katıldım. Amacım İş Güvenliği ve İş Sağlığı hakkında öğrendiklerimi pekiştirmek. Ben öncelikle şuna değinmek istiyorum çalıştığım iş yerlerinde de her zaman gündeme getirmişimdir, önce iş güvenliğidir. Önce iş güvenliği derken bu asla lafta kalmaması lazım özellikle genç arkadaşlarıma sesleniyorum, iş güvenliği çok önemlidir, iş emniyeti çok önemlidir. Çalışacakları iş yerlerinde asla bunu göz ardı etmemeleri gerekmektedir. Ne eksiklik görüyorlarsa işverenleri uyarmalılar, bana bir şey olmaz felsefesi kabul edilir bir şey değildir, çalıştıkları ya da çalışacakları işyerlerinde iş güvenliği ve sağlığı kuralarına harfiyen uymaları gerekir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli iş müfettişi A Grubu İş Güvenliği Uzmanı ve Muğla Başkent Akademi Sorumlu Müdürü Sezgin Ayhan ise,  24 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanlığı sınavı için bir tekrar eğitimi yapıyoruz. Daha önce bu arkadaşlarımız 90 artı 90 olmak üzere eğitimlerini tamamladılar. Tabi bu olayın Soma’da yaşanan facia sonrası yapılması da konuya ayrı bir önem katıyor. İş sağlığı ve güvenliği ülkemizden kısa sürede yerine oturtulması gereken bir çalışma şekli inşallah bu kursa karılan arkadaşlarımız başarılı olur ve ülkemizde iş güvenliği ve sağlığının yerleşmesinde katkı sağlarlar” dedi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.