Başkan Deve’den düştü

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha beldesinde ilkokul ve ortaokul yaptırma yararına bu yıl 3.'sü düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne olurken, Belediye Başkanı Yusuf Çaylı deveden düştü. Güreşlere...

Başkan Deve’den düştü

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha beldesinde ilkokul ve ortaokul yaptırma yararına bu yıl 3.'sü düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne olurken, Belediye Başkanı Yusuf Çaylı deveden düştü. Güreşlere Ege ve Akdeniz’den yaklaşık 80 deve katıldı.

Karaçulha eski toptan sebze halindeki güreşler havanın da güzel olması nedeniyle adeta festivale dönüştü. Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, vatandaşların isteği üzerine güreşlerden önce devenin üzerine çıkarak arenayı turlamak istedi. Başkan Çaylı'nın binmek istediği deveyi görevliler yere çöktürdü ancak bu esnada deve bir anda kalkarak Çaylı'yı üzerinden attı. Başkan'ın deveden düşmesi bir anda herkesi panikletti ancak Belediye Başkanı Yusuf Çaylı olaydan yara almadan kurtuldu. Eşinin düştüğünü gören güreş ağası Şerife Çaylı gözyaşlarına hakim olamadı. Tatsız kazanın ardan Başkan eşi ile birlikte davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunları gösterisi yaptı. Sağlık ekiplerinin kontrolünden de geçen Başkan Çaylı konuşmasında, “Bu yolda düşülür de kalkılır da. Halk için biz bu hizmetleri yapıyoruz. Sayın Başbakanımız da ata bindiğinde düşmüştü. Biz Başbakanımızın izinden gidiyoruz” dedi.

Bu arada, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı’nın eşi Şerife Çaylı, deve güreşi ağalığını kazandı. Güreşler devam ederken yapılan ağalık ihalesinde eski ağanın oğlu Kerim Ali Tosun ile yarışan Şerife Çaylı, 15 bin TL ile güreş ağası oldu. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde Ege ve Akdeniz yöresinden yaklaşık 80 deve kıyasıya güreş tuttu. Güreşler esnasında urgancılar ile deve sahipleri arasında kısa tartışmalar da yaşandı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.