Baro’nun Çocuk Odası çocukları güldürecek

Muğla Barosu, cezaevinde annesi yanında cezaevi koğuşunda kalmak mecburiyetinde bulunan 0-6 yaş aralığındaki çocukların bir nebze nefes alabilmeleri, cezaevi koğuşunun ağır ve kasvetli ortamından gündüz saatlerinde uzaklaştırılıp,...

Baro’nun Çocuk Odası çocukları güldürecek

Muğla Barosu, cezaevinde annesi yanında cezaevi koğuşunda kalmak mecburiyetinde bulunan 0-6 yaş aralığındaki çocukların bir nebze nefes alabilmeleri, cezaevi koğuşunun ağır ve kasvetli ortamından gündüz saatlerinde uzaklaştırılıp, kendi dünyalarına, çocuk dünyasına, oyuna, neşeye, öğrenmeye, bilmeye, arkadaşlığa ve birlikte paylaşmaya alışabilmelerini sağlamak için “Çocuk Oyun Odası” hazırladı.

Muğla Barosu tarafından Muğla E Tipi Kapalı Cezainfaz kurumunda cezaevinde annesi yanında cezaevi koğuşunda kalmak mecburiyetinde bulunan 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan “Çocuk Oyun Odası” protokolün de katıldığı törenle açıldı.

Çocuk cinsel istismarlarının bu denli yoğun olduğu günlerde, çocukların ne denli özenle korunması gereken değerler olduğunun farkında olanlarda var toplumumuzda.

Bunlardan bir tanesi de Muğla Barosu. Cezaevinde annesi yanında cezaevi koğuşunda kalmak mecburiyetinde bulunan 0-6 yaş aralığındaki çocukların bir nebze nefes alabilmeleri, cezaevi koğuşunun ağır ve kasvetli ortamından gündüz saatlerinde uzaklaştırılıp, kendi dünyalarına, çocuk dünyasına, oyuna, neşeye, öğrenmeye, bilmeye, arkadaşlığa ve birlikte paylaşmaya alışabilmelerini sağlamak için “Çocuk Oyun Odası” hazırladı.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan değişik yaşlardaki çocuklar için oluşturulan bu oyun odasında çocuklar arkadaşları ile birlikte gülüp, eğlenip, oyunlar oynayarak yaşamı hissetmeye çalışıyorlar.

Konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunan Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun açıklamasında, şunları ifade etti:

“Cezaevinde kime sorsanız " kader mahkumu " olduğunu söyler. Aslında kısmen haksız da değildir. Yaşama dair bir anlık yanlışlar, kader denilen günde karşılamıştır onu. Ama o kaderine biraz " kasıt " yada biraz " taksir " bulaştırmıştır.

Oysa ne kastı, ne de taksiri olmadan cezaevinde olan bebekler - çocuklar da vardır. Asıl kader mahkumu onlardır. Ya annesinin karnında ya da kucağında gelmiştir o cezaevine. Orada yaşar, orada büyür. Yapmadığı, yaşamadığı anlar ve suçların cezasını çekmektedir artık o da.

İşte bu gerçek kader mahkumları için bugün Muğla E Tipi Kapalı Cezaevindeydik. Onlar koğuş dışında da yaşayabilsinler, oyun oynayabilsinler, yaşıtlarıyla gülüp eğlenebilsinler istedik.

Gülün, eğlenin, oynayın kader mahkumları. Her bir gülümsemeniz bizim mutluluğumuz, "Çocuk Yaşam Odası "ndaki neşeniz yaşam sevincimiz olacak. Muğla Barosu'nun bu anlamlı projesinin fikir annesi Av. Ayşegül Mungan'a, Yönetim Kurulumuzun her bir üyesine, yapımı büyük bir özveriyle gerçekleştiren Ceza İnfaz Memuru Özgür Özdamar'a , Cezaevi Müdürü Celal Şen'e ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İlyas Yavuz'a süreçteki katkıları nedeniyle sonsuz teşekkürler ediyorum.”

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise konuşmasında; “Hep söylüyoruz suçlu da olsa, mahkeme kararı ile hakim kararı ile suçları sabit de olsa tutuklu da olsalar bütün hükümlülerimiz,tutuklularımız bize devletimizin bir emaneti bu gözle bakıyoruz. Olayı bu çerçeve de değerlendiriyoruz. Hakikaten güzel bir durumdu. Baro Başkanımıza teşekkür ediyoruz şahsınıza, kıymetli baromuza.

Çocuklar bizim herşeyimiz zaten cezalının şahsi bir prensibi gereği çocukların ne suçu var diyoruz onlara bir güzellik. O muhabbeti sevgiyi o güzel ortamı kurabilirsek ne mutlu bize diyoruz. Katılımlarından dolayı bütün misafirlere teşekkür ediyoruz sağolun var olun.” diye kaydetti.

Çocuk odasının açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.