Barajlarda su sıkıntısı yok

Muğla bulunan 7 barajda doluluk oranları yüzde 25 ila yüzde 90 arasında değişiyor.Bölgenin en büyük barajı Akköprü Barajında doluluk oranı yüzde 58’e, Akgedik Barajında ise yüzde 90’a ulaştı.Muğla bölgesindeki son yağmur...

Barajlarda su sıkıntısı yok

Muğla bulunan 7 barajda doluluk oranları yüzde 25 ila yüzde 90 arasında değişiyor.Bölgenin en büyük barajı Akköprü Barajında doluluk oranı yüzde 58’e, Akgedik Barajında ise yüzde 90’a ulaştı.

Muğla bölgesindeki son yağmur ve kar yağışlarıyla birlikte barajlardaki su seviyesi de arttı. Özellikle yaz sezonunda sık sık gündeme gelen su sıkıntısı iddiaları Ocak ayı sonunda yapılan ölçümlerde vatandaşları rahatlattı.

Muğla bölgesindeki Akkapörü, Geyik, Mumcular, Bayır, Akgedik, Eşen-1 ve yeni su tutmaya başlayan Derince Barajlarındaki su oranları ile ilgili DSİ 21. Bölge Müdür Vekili Hilmi Tatlı bilgi verdi. Tatlı bölgenin en büyük barajı durumundaki ve 419 milyon m3 su tutma hacmi bulunan Akköprü Barajı’nda doluluk oranının yüzde 57,90 olduğunu söyledi. Muğla bölgesindeki Geyik barajında yüzde 55,22, Mumcular barajında yüzde 56,27, Bayır barajında 47,42, Akgedik barajında 80,95, Eşen-1 barajında 24,87 ve yeni su tutmaya başlayan Derince barajında ise doluluk oranı 69,94 olarak açıklandı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.