Bankacı gözü ile Milas’ın en iyi sektörü; Balıkçılık

Anadolubank'ın Milas şubesi müdürlüğüne kısa bir süre önce atanan Cevdet Önal, toprak havuz balıkçılarının büyük bir kısmının bankalarının müşterisi olduğunu belirterek "Balıkçılık sektörü Milas için çok iyi...

Bankacı gözü ile Milas’ın en iyi sektörü; Balıkçılık

Anadolubank'ın Milas şubesi müdürlüğüne kısa bir süre önce atanan Cevdet Önal, toprak havuz balıkçılarının büyük bir kısmının bankalarının müşterisi olduğunu belirterek "Balıkçılık sektörü Milas için çok iyi bir sektör" dedi.

MİTSO yönetiminin ziyaret ettiği Anadolubank Milas Şubesi Müdürü, Cevdet Önal kısa bir sürede Milas'ı ve ekonomisini tanımaya başladığını ve toprak havuz balıkçılarının büyük bir kısmının bankalarının müşterisi olduğunu belirterek "Balıkçılık sektörü Milas için çok iyi bir sektör dedi. Cevdet Önal, Milaslı toprak havuz balıkçılarının da ihracata yönelmesi gerektiğini ifade etti.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hayati Çorbacı ve Soner Çamlıbelen, kısa bir süre önce Anadolubank'ın Milas şubesi müdürlüğüne atanan Cedet Önal'ı ziyaret ederek kutladılar. Ziyaret sırasında Milas'ın ekonomik potansiyeli hakkında açıklamalarda bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Türkiye'nin levrek ve çipura türünde kültür balığı üretiminin yüzde 68'inin Milas'ta üretilmekte olduğunu ve bunun da büyük bir kısmının ihraç edilmekte olduğunu anlattı. Milas'ta denizdeki ağ havuzların yanısıra karadaki toprak havuzlar içinde de levrek ve çipura üretilmekte olduğunu ifade eden Reşit Özer "İzmir'deki, İstanbul'daki, Bodrum'daki lokantalarda hep Milas'ın balıkları var. Üstelik toprak havuzda üretilen balıklar açık deniz balıklarından da lezzetli" diye konuştu.

MİTSO Yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Anadolubank Milas Şubesi Müdürü Cevdet Önal, kendisinin de amatör balıkçı olarak balıkçılığa meraklı olduğunu belirterek "Milas'a geldikten sonra, burada toprak havuzlarda deniz balıkları üretilmekte olduğunu gördüm. Çok ilgimi çekti. Zaten toprak havuz balıkçılarının büyük bir kısma bankamızın müşterisi. Kendileriyle güzel bir diyalog içindeyiz. Açık deniz balıkçıları zaten Türkiye'nin en büyük balık ihracatçıları haline gelmişler. Toprak havuz balıkçılarının da ihracata yönelmesi gerekir. Biz kendilerine bu konuda her türlü kredi desteği vermeye hazırız" dedi. Kısa sürede Milas'ın ekonomik yapısını da gözlemlediğini anlatan Müdür Cevdet Önal "Milas için balıkçılık sektörü çok iyi bir sektör. İyi bir üretim ve yatırım alanı. Aynı zamanda önemli bir istihdam kaynağı. Milas balıkçılığının kısa süre içinde çok daha iyi yerlere geleceğini umuyorum" diye konuştu. Konuşmasında aslen Burdur - Buçak'lı olduğunu da anlatan Müdür Cevdet Önal "Bir süre Antalya'da görev yaptım. Sonra Denizli'de çalıştım ve Denizli'den buraya geldim. Burayı çok sevdim. Öyle görünüyor ki, bundan sonra memleketim Milas olacak" dedi.

MİTSO Yönetim kurulu Başkanı Reşit Özer de Müdür Cedet Önal'a yeni görevinde başarılar dileyerek "Biz MİTSO olarak her zaman bankalarımızla yakın bir diyalog içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını anlatarak "Bizim bankalarımızdan istediğimiz, üyelerimize bankacılık hizmetlerinde kolaylık gösterilmesidir. Üyelerimizin isteklerinde eğer olabilecek bir şey ise kolaylık gösterilmesini isteriz" diye konuştu. Anadolubank'ın tarım sektörüne verdiği desteği bildiğini de ifade eden Reşit Özer, 8 Mart'ta Milas'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenleneceğini de belirterek Anadolubank'ın da fuar alanında stant açmasını istedi.

MİTSO yöneticileri daha sonra Anadolubank çalışanlarıyla günün anısına bankanın önünde bir fotoğraf çektirdiler.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.