Baharı davul zurna ile karşıladılar

Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca’dan yaklaşık 100 kişilik doğasever grubu Çaldağ eteklerindeki Kırkpınar Restaurant’ta kışı uğurlayıp, baharı kutladı.Nif-Arpacık Köyü’ne yaklaşık 20 kilometre mesafedeki karlı dağda doğa...

Baharı davul zurna ile karşıladılar

Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca’dan yaklaşık 100 kişilik doğasever grubu Çaldağ eteklerindeki Kırkpınar Restaurant’ta kışı uğurlayıp, baharı kutladı.Nif-Arpacık Köyü’ne yaklaşık 20 kilometre mesafedeki karlı dağda doğa yürüyüşü yapan doğaseverler, bol bol fotoğraf çektiler.

15 yıldan bu yana yapılan yürüyüşe hemen her defasında yoğun ilgi olduğu kaydedildi.

Grup Lideri Ömer Oflaz, nezaretinde Muğla ve çevresindeki eşsiz güzelliklere her hafta sonunda yürüyüşler düzenlenirken, her yıl aynı gün Kırkpınar Restaurant’ta baharı karşılayıp, kışı da uğurluyorlar. Davullu-zurnalı, sipsili ve bağlamalı kutlama sırasında kar üzerinde oynayan doğaseverler, mangal sefası yapıp, doyasıya eğlendiler.

Grup Lideri Ömer Oflaz, Muğla ve çevresine her hafta sonunda doğa gezisi düzenlediklerini, doğayı sevdirmek için yürüyüşler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bugün de kışın gidişini, baharın gelişini kutladık” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.