Azmiyle felci yendi

Geçirdiği kısmi felç sonucu bir süre oturamayan, yürüyemeyen ve konuşamayan 82 yaşındaki Zeynep Balcı, azmi sayesinde Datça’da sahip olduğu bademlerini toplamak için gün sayıyor.Uzun yıllar önce felç geçiren Zeynep Balcı, ...

Azmiyle felci yendi

Geçirdiği kısmi felç sonucu bir süre oturamayan, yürüyemeyen ve konuşamayan 82 yaşındaki Zeynep Balcı, azmi sayesinde Datça’da sahip olduğu bademlerini toplamak için gün sayıyor.

Uzun yıllar önce felç geçiren Zeynep Balcı,  geçtiğimiz aylarda tansiyonunun yükselince ikinci kez felç oldu. Geçirdiği felç sonrası acil olarak Yücelen Hastanesine getirilen Zeynep Balcı, nörolojik ve iç hastalıkları tedavisinden sonra  Fizik Tedavi Servisine yatırıldı.

Uzm.Dr. Hakkı Özdemir, fizyoterapist Yasemin Üntekin ve diğer fizik tedavi bölümü çalışanları ile birlikte tedavisi düzenlenerek egzersiz programları başarı ile tamamlanan Balcı, sağlıklı bir şekilde hastaneden yürüyerek ayrılmanın ve konuşmanın sevincini yaşadı.

Eşinin ve yakınlarının sevgisi ile yürümeyi başaran Zeynep Balcı “Ayağa kalkmaya kararlıydım, her gün ayaklarımın üstünde durmaya çalıştım. Azimle birkaç ay sonra  ayakta durmaya ve walker ( yürütücü )  ile şimdilik adım adım adımlar atmayı başardım.  En büyük amacım aksamadan ve desteksiz bir şekilde yürümeye çalışmak, yakınlarımın, doktorumun ve fizik tedavi bölümü çalışanlarının gösterdiği özveri ve çabayı takdir ediyorum ” dedi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.