Ayhan Mermer’den örnek duyarlılık

Yatağan ve Muğla’ya önemli bir istihdam ve ekonomik katkı sağlayan Ayhan Mermer, hayvanlara duyarlılığı ile de örnek teşkil ediyor ve takdir topluyor. Fabrikanın çay ocağının içine yuva yapan Kırlangıçlar 4 yavru dünyaya...

Ayhan Mermer’den örnek duyarlılık

Yatağan ve Muğla’ya önemli bir istihdam ve ekonomik katkı sağlayan Ayhan Mermer, hayvanlara duyarlılığı ile de örnek teşkil ediyor ve takdir topluyor. Fabrikanın çay ocağının içine yuva yapan Kırlangıçlar 4 yavru dünyaya getirirken fabrika sahip ve çalışanları kırlangıçları gözleri gibi koruyup kolluyorlar. Ayhan Mermer sahibi Yücel Ayhan; “ Göç mevsimi geldiğinde onlardan ayrılmak çok zor olacak. İnşallah seneye de yine aynı yere gelirler. “dedi.

Özellikle son yıllarda ülkemizde sevimli hayvanlara yapılan işkenceler ve vahşetler artış gösterirken, Yatağan’da faaliyet gösteren Ayhan Mermer firmasının sahip ve çalışanları örnek bir duyarlılık sergileyerek büyük takdir topluyorlar. Fabrikanın çay ocağının içine yuva yapan ve çalışanlar tarafından Leyla ve Mecnun isimleri verilen Kırlangıçlar ve fabrika yakınında bulunan iki su kaplumbağası koruma ve bakıma alındılar. Ayrıca fabrikanın civarında yaşayan Sincap su ve yiyecek verilerek yaşamlarını rahat sürdürmeleri sağlanıyor.

Göç mevsimi ile fabrikaya gelen kırlangıçlar ısrarcı davranışlarla çay ocağının içine yuva yapmak istediler. Sevimli kırlangıçların bu ısrarına duyarsız kalmayan çalışanlar çay ocağının kapısını açık bırakarak Kırlangıçların yuva yapmasına izin verdiler. Rahat bir ortam bulan Kırlangıçlar yuvalarını yaptılar ve yumurtladılar. Çalışanların Leyla ve Mecnun adını verdikleri Kırlangıçlar 4 yavru dünyaya getirdiler ve büyütmeye başladılar. Kırlangıçlar ve yavruları çay ocağına yerleştiğinden itibaren de fabrikanın maskotları haline geldi.

“Ayrılık zor olacak”

Kırlangıçlara çok alıştıklarını söyleyen Ayhan Mermer Sahibi Yücel Ayhan; “ Dünya üzerinde en az bizim kadar yaşama hakkı olan hayvanların bazıları insanların işlerini kolaylaştıran bazıları da günlük yaşamına renk katan, dinlendiren canlılar. Bizim Kırlangıçlar da Geldiklerinde  ısrarla çay ocağı içine yuva yapmak isteyince çay ocağının kapısı açık bırakmak zorunda kaldık. Ne var ki onları çok alıştık yavrular uçup ayrıldıklarında onları özleyeceğiz.  Onlara çok alıştık. İnşallah seneye de buraya gelirler. Zaten işletme olarak 2 adet su kaplumbağasını uzun zamandır özel yemlerle besliyoruz.  Ayrıca işletme içersindeki çam ağaçlarında çok sayıda Sincap’ın rahatça huzursuz olmadan yaşamalarına dikkat ediyoruz.

Hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi de olmaz. Biz işleteme olarak Yatağan’da kazanıyoruz elimizden geldiğince de hayır hasanette bulunuyoruz. dedi.

Bu haber toplam 200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.