Avize ile eğitim yaptılar

Doğal Afetlerde herkesin hatta hayvanların bile yardımına koşan AKUT ekibi uygun yer bulunamayınca eğitimlerini avizeye ip bağlayarak tanıtmak zorunda kaldılar.Uygun yer sıkıntısı çeken AKUT Milas Operasyon Merkezi üyeleri, düzenlenen...

Avize ile eğitim yaptılar

Doğal Afetlerde herkesin hatta hayvanların bile yardımına koşan AKUT ekibi uygun yer bulunamayınca eğitimlerini avizeye ip bağlayarak tanıtmak zorunda kaldılar.

Uygun yer sıkıntısı çeken AKUT Milas Operasyon Merkezi üyeleri, düzenlenen eğitim etkinliğinde avizeye ve tırabzanlara ip bağlayarak teknik malzeme tanıtımı gerçekleştirdi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Milas Operasyon Merkezi, dün gönüllü üyelerine teknik malzeme tanıtımı yaptı. Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen eğitim etkinliğinde AKUT üyeleri, arama-kurtarma operasyonlarında kullanılan aletleri tanıyarak hangi aletin ne gibi durumlarda kullanılabileceği konusunda bilgi edindi. Uygun yer sıkıntısı çeken üyelerin, teknik malzeme eğitimi ilginç görüntülere sahne oldu. Dernek bünyesinde verilen uygulamalı eğitimde avizeye ve tırabzanlara ip bağlanması derneğin yer sıkıntısını açık bir şekilde ortaya koydu.

Bulundukları binanın kendilerine yetersiz kaldığını ve lojistik bakımdan da eksiklerinin olduğunu ifade eden AKUT Milas Operasyon Sorumlusu Hasan Çakıroğlu; “Tüm olumsuzluklara rağmen eğitim çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Çünkü bu eğitimler bizim ve yaralıların can güvenliği açısından oldukça önemli…” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.