Atamalarda liyakat esası yok 

Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) idari personelin sınavsız görevde yükselme konusunda ehliyet ve liyakat esaslarına riayet...

Atamalarda liyakat esası yok 

Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) idari personelin sınavsız görevde yükselme konusunda ehliyet ve liyakat esaslarına riayet edilmemesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata basın açıklaması gerçekleştirdi.

2547 sayılı kanuna göre; Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Üniversite Hastaneleri Başmüdürü, Fakülte Sekreteri, Yüksek Okul Sekreteri, Enstitü Sekreteri, Savunma Sekreteri ve Özel Kalem Müdürü kadrolarına atanabilmek için; sadece dört yıllık yüksekokul mezunu olmak ve 10 yıllık kıdem yettiğine değinen Başkan Özata, “Bu çerçevede idari personelin sınavsız görevde yükselme ve unvan değişikliği gibi kadro tahsislerinde; ehliyet, liyakat, bilgi, birikim ve tecrübe gibi faktörlerin dikkate alınmasının, objektif ve gerçekçi bir ölçüte dayanan puanlama sistemi getirilerek bu yetkinin kullanılmasının tüm çalışanları ve kamuoyunu memnun edeceği ve Üniversite yönetimine olan güveni arttıracağı aşikârdır. Ama maalesef Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bu tür kadrolara yapılan atamalarda bu hususlara dikkat edilmediği kanaatindeyiz.” dedi.

“TORPİL DEVREYE GİRİYOR”

 Üniversite içinde belli bir göreve gelmek için torpilin devreye girdiğini söyleyen Özata, “İkili ilişkilerin etkili olduğu, siyasi erkin referansının önemsendiği ve hak edenin değil hak dilenenin, alın teri dökmeyip üniversite yönetimine nüfuz edebilecek kişileri harekete geçirebilmenin daha etkili olduğu kanaatinin tüm üniversite çalışanları arasında yaygın olduğu sendikamıza gelen bilgilerden anlaşılmaktadır. Son aylarda yapılan atamalarda Üniversitemize uzun yıllar hizmet vermiş tecrübeli personelin göz ardı edilerek tamamen yukarıda zikrettiğimiz ehliyet ve liyakat kriterlerinin gözetilmediğini düşündüğümüz atamaların yapılması üniversite çalışanları arasında ciddi tepkilere yol açtığı, moral ve motivasyonlarının düştüğü, iş yeri aidiyet ve yönetime güven duygularının zedelendiği bariz bir şekilde sendikamızca müşahede edilmektedir.” diye konuştu.

 “ADİL OLMAYAN UYGULAMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Başkan Özata şöyle devam etti:

“Bu nedenle kamuoyu vicdanını yaralayan bu tür atamaların vekâlet olanların asalete dönüştürülmeyerek iptal edilmesi, bundan sonraki atamalarda yönetimin yetkisini kullanırken; ehliyet, liyakat, bilgi, birikim ve tecrübenin dikkate alınmasında kamu ve şahıs yararı olacağı kanaatindeyiz. Kişilerin memnuniyetinden daha çok kurum menfaatlerini düşünmek hem üniversitemizin sağlıklı gelişimini sağlayacağı hem de iş barışını tesis edeceğini düşünüyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin “Bilgi ve sevginin buluştuğu’ sloganına uygun bir kamu çalışma hayatını tesis etmek istiyorsa patronaj, nepotizm, kronizme dayalı ayrımcılığı önlemeli, kayırmacı tutum ve davranışlardan kaçınmalı ivedilikle somut kriter ve puanlamalara dayalı adil ve nesnel kriterlerle atamaları gerçekleştirmelidir. Türk Eğitim Sen olarak tüm adil olmayan uygulamaların takipçisi olacağız.”

                                              

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.