Asansörler için protokol imzalandı

Menteşe Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği arasında asansörlerin kontrol ve bakım protokolü Başkan Gümüş’ün makamında imzalandı. Buna göre; Menteşe sınırları içerisindeki binaların...

Asansörler için protokol imzalandı

Menteşe Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği arasında asansörlerin kontrol ve bakım protokolü Başkan Gümüş’ün makamında imzalandı. Buna göre; Menteşe sınırları içerisindeki binaların asansörlerinin kontrolleri Menteşe Belediyesi’nin himayesinde Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş protokol ile ilgili çalışmaların 2 ay önce başlanıldığına işaret ederek, “ Bugün Menteşe Belediyesi olarak Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği ile aramızda hem mevcut asansörlerin yıllık periyodik kontrol ve bakımı, hem de bundan sonra yapılacak yeni binaların asansörlerinin tescili için protokol imzaladık. Bu protokole göre; Menteşe Belediyesi olarak ilçemiz sınırlarındaki tüm asansörlerin kontrol ve bakımlarını Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği yapacak. Menteşe Belediyesi olarak bizde devamlı olarak kontrol edeceğiz” dedi.

Protokol ile Menteşe Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tüm asansörlerin can ve mal güvenliği yönünden uygunluğunun tespitine ilişkin yürürlükteki bakım ve ilgili standartlar kapsamında yıl içerisinde bir kez muayene edilmesi ve raporlanması, can ve mal güvenliğine ve işletilmesine ilişkin eksiklerin giderilmesi veya belediye ve bina sorumlularına verilmesi, asansörlerin güvenli olarak kullanılması ve işletilmesi amaçlanıyor.

Protokol çerçevesinde; 05 Kasım 2011 tarihli 28106 Sayılı Resmi Gazetede Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik “ gereğince Menteşe Belediyesi sınırları içerisinde ki asansörlerin yıllık bakım ve onarımları A Tipi Muayene kuruluşu olan Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği tarafından yapılacak.

İlk 3 ay içerisinde yapılacak çalışmalarda öncelikle, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği, Menteşe Belediyesi ve asansörü yapan firmadan bir yetkili binaların apartman yönetici ile bir araya gelerek ilçedeki asansörlerin envanterini çıkartacaklar. Daha sonra Apartman yöneticileri bakım ve kontroller hakkında bilgilendirilecekler. Yine bu süreçte mevcut asansörlerin bakım ve kontrolü yapılacak. Bu kontrollerde tutulan rapor doğrultusunda kullanıma uygun asansörler yeşil etiket, kullanılan fakat bakım ve onarıma ihtiyacı olan asansörler sarı etiket ile işaretlenecekler. Kullanımı tehlikeli olan ve acil bakım ve kontrolden geçmesi gereken asansörler ise kırmızı etiket ile işaretlenerek mühürlenecek.  Yeni binaların asansörlerinde ise, yüklenici firma yapmış olduğu asansörü önce Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Muğla İl Temsilciliği’ne kontrol ettirecek. Burada yapılan kontrol sonrası tutulan rapor Menteşe Belediyesi’ne gönderilecek. Menteşe Belediyesi de kontrollerini yaptıktan sonra eğer asansör kullanıma uygunsa ruhsat verecek.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.