Arıtma Tesis ve YEKAP gezileri sürüyor

Muğla Belediyesi, Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile birlikte 9. Gerçekleştirdiği Okullar Arası Atık Toplama Yarışması çerçevesinde bu yıl farklı etkinlikler düzenleniyor.Yarışma kapsamında düzenlenen etkinliklerden Atıksu...

Arıtma Tesis ve YEKAP gezileri sürüyor

Muğla Belediyesi, Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile birlikte 9. Gerçekleştirdiği Okullar Arası Atık Toplama Yarışması çerçevesinde bu yıl farklı etkinlikler düzenleniyor.

Yarışma kapsamında düzenlenen etkinliklerden Atıksu Arıtma Tesisi ve YEKAP Şantiyesi gezileri devam ediyor. Turgut Reis Lisesi ve Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin katılımı ile yapılan geziye farklı sınıflardan yaklaşık 50 öğrenci katıldı.

Geziye katılan Öğrenciler özellikle biyolojik arıtmanın gerçekleştiği havalandırma havuzundaki arıtımın bakteriler tarafından yapılması, elektrik üretiminin gerçekleştirileceği çamur çürütme kuleleri hakkında bol bol not tutan öğrenciler, YEKAP Şantiyesinin de aylık yaklaşık 200 ton ambalaj atığını ayrıştırılarak yaklaşık 4000 yetişkin ağacın kesilmekten kurtulduğunu yerinde gördüler.

Yaptıkları geziyi arkadaşlarına ve ailelerine aktaracaklarını belirten öğrenciler, tesisleri yerinde gördükleri için çok mutlu olduklarını belirtiler.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.