Arı ürünleri çeşitlendirilecek

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde arı ürünlerinin çeşitlendirilerek ve arıcıları ekonomik olarak kalkındırmak amacıyla Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Marmaris Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen...

Arı ürünleri çeşitlendirilecek

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde arı ürünlerinin çeşitlendirilerek ve arıcıları ekonomik olarak kalkındırmak amacıyla Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Marmaris Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen arıcılık kursu sona erdi.

Kurs sonunda Osmaniye köyündeki bal evinde kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayan 160 arıcıya başarı belgeleri verildi. Kursa katılan kadın arıcılarda törende sertifika aldı.

Törenin açılış konuşmasını Osmaniye Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Aydın yaptı. Aydın, “Artık halkımız ve turistler Çin’den gelen ithal arı sütünü değil Osmaniye Arı Sütünü yiyecekler.” diye konuştu. Aydın, kaliteli ürün üretildiği takdirde arıcının da emeğinin karşılığını alacağını söyledi. Tüccarın çok ucuza aldığı balları yüksek fiyatlarla pazarladığına da dikkat çeken Aydın, “Bizde yan ürünlerle kazancımız arttırmaya çalışacağız” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arıcılık Yüksekokulu öğretim üyesi yardımcı doçent doktor Ali İhsan Öztürk, "Bu sene çiçek balı da, çam balı da yeteri kadar üretilemedi. Bu açığı Arı Sütü ve Polen üretimi ile kapatabiliriz. Arı kovanı doğal eczanedir” dedi.

İl Tarım, Hayvancılık ve Gıda Müdürü Nazif Ekici de, üretimin çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Arıcıların konaklama yerleri ile ilgili sıkıntıların giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Ekici, “Bölgemizde dokuz yüz bin civarında kovan var. Yıllık bal üretimi de yirmi bin ton civarında. Bu arada böyle bir tesis kazandırdığı için Marmaris ticaret Odası’na teşekkür ederiz. Marmaris’te bir soğuk hava deposu ihtiyacı olduğu dile getirildi. Kooperatif müracatını yaparsa yeni çıkacak yönetmelik kapsamında masrafların yüzde ellisini hibe yolu ile karşılayabiliriz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. 2017 yılında Dünya Arıcılık kongresi Türkiye’de yapılacak. Tüm dünya arıcılarını İstanbul’da ağırlayacağız. Bu da gösteriyor ki arıcılıkta dünyanın kabul ettiği üretici ülkelerin başında geliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.