Arasta’nın yeni yönetimi oluştu

Muğla Arastayı Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin 5. olağan genel kurulu, Saatli Kule Caddesi’ndeki tarihi Bıcılar Hanı’nda yapıldı. Genel kurula üyelerin ilgisi büyük oldu.Muğla Arastayı Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin...

Arasta’nın yeni yönetimi oluştu

Muğla Arastayı Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin 5. olağan genel kurulu, Saatli Kule Caddesi’ndeki tarihi Bıcılar Hanı’nda yapıldı. Genel kurula üyelerin ilgisi büyük oldu.

Muğla Arastayı Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin 5. olağan genel kurulu, Saatli Kule Caddesi’ndeki tarihi Bıcılar Hanı’nda yapıldı. Genel kurula üyelerin ilgisi büyük oldu.

Gündem gereği ilk olarak divan oluşturuldu. Divana, Hilmi Giresun, Şükrü Can ve Yalçın Bodur seçildi.

Divan Başkanı ve dernek Denetim Kurulu Başkanı Hilmi Giresun genel kurulda yaptığı konuşmada,

Derneklerinin arastayı yaşatmak adına kurulduğunu ve siyaset üstü bir dernek olduğunu vurguladı.

Tarihi arastanın 3 ve 4’ncü etap restorasyon çalışmalarının durdurulmuş vaziyette olduğunu belirterek, bu etapların bir an önce restorasyon çalışmalarının tamamlanarak, hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Giresun, “3’ncü etap Konakaltı, 4’ncü etap ise Saburhane Meydanı’nın restorasyon çalışmalarını kapsamaktadır. Yerel yetkililer bu etapların hayata geçirilmesi için bir an önce çalışma başlatmalı ve gerekli bütçeyi ayırmalıdır. Muğla için önemli bir değer olan tarihi arastada ticaret geliştirilmeli ve çeşitlendirilmelidir. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Muğla tarihi arastası, gündüz ayrı gece ayrı yaşayan bir ticaret merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçime geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Ömer Karaca’nın listesi oy çokluğuyla seçilerek, güven tazeledi.

Ömer Karaca’nın başkanlığındaki Arastayı Yaşatma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Feyzi Akgül, Nihat Yılmaz, İsmail Şimşek, Fikriye Sarpa.

Genel kurulun sonunda ise, bugüne kadar arasta etkinliklerine katkı yapan esnafa, Muğla Bacası görünümlü şilt takdim edildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.