Anne ve oğlunun cesetlerine ulaşıldı

Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen motoryat kazasında kayıp olarak aranan 2 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşıldı.Bozburun Mahallesi açıklarında motoryatın batması sonucu 1 kişi ölmüş, 8 kişi ise yaralı olarak...

Anne ve oğlunun cesetlerine ulaşıldı

Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen motoryat kazasında kayıp olarak aranan 2 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bozburun Mahallesi açıklarında motoryatın batması sonucu 1 kişi ölmüş, 8 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı. Deniz dibindeki görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle öğle saatlerinden beri güçlükle sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında yat sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu’nun cesedine ulaşılmasından sonra akşam saatlerinde kayıp olarak aranan Mert Ali Ağdemir (15) ve annesi Safia Ağdemir (40) cansız bedenlerine ulaşıldı. Denizin 30 metre derinliğine batan motoryattan çıkartılan cenazeler otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan; kazada yaralanan 7 yaşındaki Bartu Donka ve 50 yaşındaki İsmail Turgut’un hastanedeki tedavilerinin devam ettiği, Donka’nın Denizli’ye sevk edildiği öğrenildi. Kazada kendi imkanlarıyla kurtulan diğer 6 kişinin ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildikleri bildirildi.

Kaptanın ifadesi alındı

Marmaris ilçesinde 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı motoryat kazasıyla ilgili olarak kaptan ve gemicinin ifadesine başvuruldu.

Motoryatın batma nedeninin henüz belirlenemediği kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yatın arka kısmından aniden su almaya başlaması sonucu birkaç dakika içerisinde denize gömüldüğü belirlendi. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan tekne kaptanı Mustafa Donka ve gemici Yücel Bektaş ifadelerinin alınması amacıyla İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. İfadeleri alınan Donka ve Bektaş her şeyin bir anda olduğunu, ne olduğunu anlayamadan su alan yatın battığını söyledikleri bildirildi.

Her yıl personelini yat gezisine götürüyordu

Motoryat kazasında hayatını kaybeden yat sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu'nun İstanbul'da gübre distribütörü olduğu, her yıl ailesi ve çalışanlarıyla birlikte tura çıktığı öğrenildi. Kaza yapan motoryatta Çayırlıoğlu’nun eşi Zeynep Çayırlıoğlu, şirketinin muhasebecisi Ayhan Ağdemir, Ağdemir’in eşi Safia Ağdemir, çocukları Zeynep, Mert Ali, Ayhan Ağdemir, yat kaptanı Mustafa Donka, Donka’nın çocukları Giray ve Bartu Donka, gemici Yücel Bektaş ile İsmail Turgut'un bulunduğu belirlendi. Kaza anında motoryatı Ali Doğan Çayırlıoğlu’nun kullandığı tespit edildi.(İHA)

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.