“Analar ağlamasın diyen başbakan anaları ağlatıyor”

CHP Kadın Kolları MYK üyesi ve Muğla sorumlusu Dürüye Taş, Gezi parkı direnişi sonunda gençlerin haksız yere gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Muğla İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Taş, “Analar...

“Analar ağlamasın diyen başbakan anaları ağlatıyor”

CHP Kadın Kolları MYK üyesi ve Muğla sorumlusu Dürüye Taş, Gezi parkı direnişi sonunda gençlerin haksız yere gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Muğla İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Taş, “Analar ağlamasın diyen başbakan anaları ağlatıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları MYK üyesi ve İlimiz den sorumlu Dürüye Taş CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Gezi parkı olaylarıyla ilgili özellikle İzmir de gençlerin sorumsuz bir şekilde gözaltına alınmasına tepki gösteren MYK üyesi TAŞ Devrimci Yurtsever ve ilerici avukatları göreve davet etti.

Basın toplantısına il kadın kolları Başkanı Belkız Bozacı il kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, İl sekreteri Ali Genek ve Akyaka Belediye başkanı Ahmet Çalça katıldı.

Basın açıklamasında ilk sözü alan CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı Gezi olaylarının başlangıcı olan 29 Mayıs’ın Türkiye’nin siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek “ Hiçbir şey 29 Mayıs öncesi gibi olmayacaktır. Gezi parkı olaylarının herkesin ders çıkarması gerekmektedir. Gezi parkı olayı bir dirilişin bir uyanışın dayatmaya karşı dayanışmanın baş kaldırışıdır Gençler demişlerdir ki; biz bir bireyiz kendimizi ifade ederiz kimse bize kendi yaşam biçimi dayatamaz laik ve Demokratik Cumhuriyetimizin değerlerini yok edemez “ şeklinde konuştu.

Son 25 günden olayların sadece üç ağaç olayı olmadığını öne süren Dürüye Taş, “İstanbul gezi parkındaki üç ağaç olayı değildir bu olaylar Cumhuriyete karşı saldırılara karşı çıkmaktır. Atatürk ilke ve devrimlerini yok etmeye isteyenlere karşı bir saldırıdır. Gezi parkı olayı Despotizme karşı çıkmadır.” dedi

Polisin şafak operasyonu ile birlikte sadece İzmir’de 50’ye yakın gencin haksız yere gözaltına alındığını ve halen bu gençlerin akıbeti konusunda net bilgi sahibi olamadıklarını belirten cumhuriyet halk partisi kadın kolları MYK üyesi Dürüye Taş şöyle konuştu”

“20 Haziran 2013 günü sabaha karşı yapılan İzmir polisinin şafak operasyonu Gündoğdu Meydanındaki gençlerimize bir kez daha orantısız gücü kullandıkları sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda da gördüğünüz gibi gerçekleşmiştir. Sadece net olmayan 44/45 gencimizin gözetim altına alındı iki gündür gözetim altında tutuldukları dışarıda bulunan ailelere ve annelere- haber verilmedi Bizi arayan anneler gözyaşları içerisinde çocuklarına ulaşamadıklarını ifade etmişlerdir.

Anneler bizim çocuklarımızın sucu Despotizme karşı durmak mı? Tayyip gücümüzü halkın gücü olduğunu anladı yalpalayan açıklamalar yapıyor, Despotizm Tayyip’te somutlaştı. Gündoğdu’da insanlık ve paylaşım vardı Gözaltına alınan çocuklarımız içeride direniyor

Biz anneler direnmeye devam edeceğiz Her gün her akşam alanlardayız olmaya devam edeceğiz Artık somut bir şey söylemek zorundayız hükümet istifa diyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak gençlerimizin haklı direnişinin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. Anneler direniyor. Bizlerde birer anneyiz.”

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.