Ambulans şoförüne çirkin saldırı

Milas’ta meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir kişinin yakınları, yaralıyı hastaneye yetiştirmek isteyen Özel İzan Sağlık Hastanesinde görevli ambulans şoförüne saldırdı. Milas’a bağlı Selimiye Mahallesi’nde...

Ambulans şoförüne çirkin saldırı

Milas’ta meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir kişinin yakınları, yaralıyı hastaneye yetiştirmek isteyen Özel İzan Sağlık Hastanesinde görevli ambulans şoförüne saldırdı. Milas’a bağlı Selimiye Mahallesi’nde 30 Temmuz günü meydana gelen trafik kazası, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddeti gözler önüne serdi. Kazazedeleri hastaneye kaldırmak için olay yerine gelen ambulansa binmek isteyen yaralı yakınları, Özel İzan Sağlık Hastanesinde görevli ambulans şoförü olan Dağıstan Tokgöz’e saldırdı.

Edinilen bilgiye göre olay, çok sayıda yaralananın olduğu kazaya 112 Acil Servis Ekiplerinin sevk edilmesiyle başladı. Yaralıları hastaneye yetiştirebilmek için zamanla yarışan sağlık çalışanları hemen yaralılara müdahale etti. Bu sırada durumu ağır olan bir yaralının Özel İzan Sağlık Hastanesi ait ambulansıyla hastaneye kaldırılması kararlaştırıldı. Bu sırada yaralıyı ambulansa bindiren sağlık çalışanları, hasta yakınlarının ambulansa binmek istemesi üzerine zor anlar yaşadı. Yaralı yakınlarının ısrarı üzerine, ambulansın hasta müdahale bölümüne yaralı yakını alamayacaklarını ancak ön bölüme iki kişiyi alabileceğini söyleyen ambulans şoförü Dağıstan Tokgöz, iddiaya göre yaralının yakınları tarafından saldırıya uğradı.

Yaşanan üzücü olay anını anlatan Tokgöz; “Biz sağlık çalışanları olarak hastaların, yaralıların iyiliği için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığımız oluyor. Son olarak yaşadığım üzücü olay beni derinden sarstı. Selmiye’deki kazada ambulansla alıp biran önce hastaneye kaldırmak istediğimiz bir yaralının yakınları ambulansa binmek istedi. 4-5 kişilerdi ve onlara tek tek hasta bölümünde yaralı yakını götüremeyeceğimizi, bunun çalışanlar ve yaralı için sıkıntı doğuracağını anlattım. Ancak aşırı ısrar üzerine bir iki kişiyi ön tarafta götürebileceğimi söyledim. Ardından yaralı yakınları bana saldırmaya başladı.” diye konuştu.

SALDIRIYI UNUTUP YARALIYI HASTANEYE KALDIRDI

Yaralının yakınları tarafından saldırıya uğrayan Tokgöz’e mesai arkadaşları ve olay sırasında yoldan geçerken duran ve kazada yaralananlara müdahale eden Özel İzan Sağlık Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Rafet Dinç moral verdi. Ambulans Şoförü Tokgöz, kendisine yapılan çirkin saldırının hemen ardından yaralıyı 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine sevk etti. Bu esnada hastanede de kısa süreli gerginlik yaşandı. Olay sonrası yüzünde morluklar ve çizikler oluşan Tokgöz ve kazada yaralılara yardımcı olan Genel Cerrah Rafet Dinç yaralı yakınlarından şikayetçi oldu. Milas’ta görevli birçok sağlık çalışanı da yaşananları kınadı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.