AMATÖR TAKIMLAR ZORDA

Muğla merkez ilçede bulunan ve içerisinde Muğlaspor’un da yer aldığı 7 amatör spor kulübü antrenman yapacak saha bulamıyor. Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Top, “Sıkıntı her geçen gün büyüyor....

AMATÖR TAKIMLAR ZORDA

Muğla merkez ilçede bulunan ve içerisinde Muğlaspor’un da yer aldığı 7 amatör spor kulübü antrenman yapacak saha bulamıyor. Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Top, “Sıkıntı her geçen gün büyüyor. Kısa süre içerisinde bir adet suni çim yapılması gerekiyor” dedi.

Muğla’da bulunan Muğlaspor, Özel İdarespor, Telekomspor, Sağlıkspor, Muğla Atletikspor, Muğla Gençlerbirliği, Düğerekspor ve Saburhanespor olmak üzere toplam 8 kulüp, alt yapı takımlarından amatör takımlarına kadar birçok kategoride mücadele vermeye çalışıyor. Ancak bu takımlar antrenman yapacak saha bulamıyorlar. Muğla Haber gazetesine gelen yoğun talep üzerine spor servisimiz konuyla ilgili olarak Muğla Amatör Kulüpleri Federasyonu Mehmet Top’un görüşlerini aldı.

“DÜĞEREKTE 146 MAÇ OYNANDI”

Başkan Top, amatör takımlarının maçlarını ayarlarken her geçen yıl daha fazla kulüp oluştuğunu bu yüzden de büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Top, “Bu konu gerçekten bir çok amatör kulübünün büyük sorunu. Onlar antrenman yapacak saha bulamazlarken bizde takımlara maç yaptıracak bir yer bulamıyoruz. Merkezde bir düğerekte bulunan çim saha bir de Atatürk Stadyumu var. Atatürk Stadyumunda geçen sene sadece özel idarenin maçlarını ve Muğlaspor’un maçlarını verebildik. Ama diğer amatör ligte mücadele eden ve alt yapı maçları da olmak üzere toplam 27 takımın düğerekte maç yapıyor. Bunu genele vurduğunuzda toplam 146 müsabaka yapıyor. Bir sahada 146 maç oynanmaz” dedi.

“VALİLİK VE GENÇLİK SPOR’DAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Bu sorunu özel sektörün çözemeyeceğini belirten Top, “ Muğla Valiliği, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çözebileceği bir sorun. Şimdilik bir suni çimin yapılması bile yeterli olacaktır. Bu şekilde nereye kadar gider bilmiyoruz ancak gelecek için bu ciddi bir konu. Biz çoğu kez bu konuyu dile getirdik ama hiçbir sorun çözülmedi. İnşallah çözülür ve hem biz, hem kulüpler gelecek kaygısı duymazlar” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.