Aldan’dan Soru Önergesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler beldelerindeki imara açılacak olan alanlarla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis’e...

Aldan’dan Soru Önergesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler beldelerindeki imara açılacak olan alanlarla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis’e soru önergesi verdi.

“Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler beldelerindeki denize nazır bazı arazilerin imara açılacağı, hatta 1/5000’lik imar planlarının bir yılı aşkın süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imza için bekletildiği iddia edilmektedir.

Yöre halkının bize ilettiği şikayetlere göre, Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler mevkiinde bulunan ve yüksek rant sağlayacağı ifade edilen arazilerin, bazı müteahhit firmalarca ucuza kapatılmak için söz konusu imar planlarının imzada bekletildiği öne sürülmektedir. Aynı iddialara göre, söz konusu mevkilerdeki araziler bazı müteahhit firmalar ve yabancılar tarafından satın alınmaktadır.

Yöre halkının elinde olan arazilerin de ucuza kapatıldığı yönünde çok sayıda şikayet bize ulaştırılmıştır. “ diyen Aldan, Bakan Güllüce’den şu sorulara cevap istedi:

-Muğla Bodrum’a bağlı Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler mevkiinde denize sıfır, yüksek rant değeri bulunan kamu arazilerinin 1/5000’lik imar planları hazırlanmış mıdır?

-Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler mevkiindeki bu arazilerin, bazı müteahhitlere ucuz fiyata satılmak istendiği için, hazırlanan imar planlarının imzalanmadığı, planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekletildikleri iddiaları doğru mudur?

-Adı geçen Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler mevkiindeki yurttaşların arazilerinin ucuza satın alındığı, satmak istemeyenlerin tehdit edildikleri yönünde çok sayıda şikayet gelmektedir. Bu konuda bir araştırma yapmayı düşünüyor musunuz?

-Yalıçiftlik, Tavşanburnu ve İçmeler mevkiinde yabancıların da iman planının imzalanmasına dönük beklentiler çerçevesinde çok sayıda arazi satın aldığı öne sürülmektedir. Bölgede yabancılara ne kadar arazi satılmıştır?

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.