Aldan’dan ATM sorusu

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldın, Kızılyaka köyüne ATM kurulmasının reddedilmesi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.“Ula ilçesi’ne bağlı Gökova...

Aldan’dan ATM sorusu

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldın, Kızılyaka köyüne ATM kurulmasının reddedilmesi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.

“Ula ilçesi’ne bağlı Gökova beldesi ile Karabörtlen ve Kızılyaka köylerinde yaşayanlar   bankamatik de denilen, ATM’lerin yaşadıkları yerlerde kurulması için Ziraat Bankası’na başvurdu. Gökova beldesi ve Karabörtlen köylerine ATM kurulması talebi yerinde görülürken, Kızılyaka köyüne ATM kurulması için yapılan talep reddedildi.

Kızılyaka köyünün nüfusu 1400’dür. Kızılyaka’ya kurulacak bir ATM’den, Çörüş, Yeşilçam ve Sayaryanı köyünde yaşayanlar da faydalanabilecektir. Böylece Kızılyaka köyüne kurulacak bir ATM yaklaşık 5000 yurttaşa hizmet verebilecek iken, köye ATM kurulması talebi karşılık bulamamıştır. Kızılkaya köyünün ATM talebinin siyasi nedenlerle karşılık bulmadığı yönünde bir kanı oluşmuştur.” Diyen Aldan, Babacan’dan şu sorulara yanıt istedi:

-Kızılyaka köyünün ATM (bankamatik) talebinin Ziraat Bankası tarafından reddedilmesinin gerekçesi nedir?

-Bu kararın yeninde gözden geçirilerek, kararın geri alınması ve yurttaşlarımıza daha yakın bir noktada hizmet sunulması için bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.